Isolatie dak appartementsgebouw

Isolatie dak appartementsgebouw

De isolatie van een woning is een van de belangrijkste factoren om wooncomfort, leefbaarheid en veiligheid te garanderen. Vaak wordt echter onderschat wat het effect van goede dakisolatie is om de woning leefbaarder te maken én duurzamer te wonen. Isolatiewerken JK beseft dit echter maar al te goed, en biedt dan ook een professionele service die u helpt bij het isoleren van uw dak op een duurzame, professionele manier. Zo kunt u langer én meer van uw woning genieten.

Lees meer: Isolatie dak appartementsgebouw

nadelen spouwmuurisolatie

Zo maakt spouwmuurisolatie de woning bijvoorbeeld energiezuiniger waardoor we ook de energierekening kunnen drukken. Toch is deze vorm van muurisolatie lang niet altijd een goednieuwsshow. Spouwmuurisolatie kan bijvoorbeeld niet bij iedere woning toegepast worden en soms kunnen er zelfs onaangename gevolgen optreden. Wij zochten de verschillende nadelen en aandachtspunten van spouwmuurisolatie voor jou uit en geven ze handig weer in dit artikel.

Lees meer: nadelen spouwmuurisolatie

Knauf Supafil Spouwmuurisolatie

Steeds vaker laait de discussie op over het zo duurzaam mogelijk maken van woningen en gebouwen. Een belangrijke discussie momenteel is het gebruik van duurzame energiemiddelen. Energie wat opgewekt wordt door fossiele brandstoffen moeten worden vervangen door energie die opgewekt wordt door schone energiebronnen, zoals zon en wind.

Lees meer: Knauf Supafil Spouwmuurisolatie

Na-isolatie spouwmuur

Na-isolatie spouwmuur

Comfort en leefbaarheid creëren in een woning is een complexe opdracht, zoveel is zeker. Er bestaan tal van manieren om dat te doen: een nieuwe inrichting, goede verlichting en natuurlijk ook isolatie. Zowat alle woningen tegenwoordig beschikken over een spouwmuur, afhankelijk van het bouwjaar. Spouwmuurisolatie is een van de beste voorzieningen in een woning, teneinde een aangenamer binnenklimaat en dus meer wooncomfort te garanderen.

Lees meer: Na-isolatie spouwmuur

Spouwmuurisolatie hoe dik

De meeste moderne woningen worden gebouwd met een spouwmuur. Wanneer de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur gevuld is met lucht zal er minder vocht in de woning komen. Daarnaast heeft een spouwmuur ook een isolerende werking. Door deze ruimte zoveel mogelijk op te vullen zal de energie efficiëntie van de woning hoger worden, daarnaast kan de vulling vocht weren en geluid dempen. Daarbij is de vraag “spouwmuurisolatie hoe dik?” zeker van belang, want niet in iedere situatie kunnen dezelfde materialen gebruikt worden. Laten we de verschillende mogelijkheden op basis van de dikte van de spouwmuur eens op een rij zetten.

Lees meer: Spouwmuurisolatie hoe dik

Spouwmuurisolatie hoe werkt dat

In de winter lekker warm in huis zitten terwijl het sneeuwt, zonder een torenhoge energierekening op de mat te ontvangen? Dat kan op verschillende manieren waarvan spouwmuurisolatie misschien wel de beste verhouding tussen prijs en rendement oplevert. Spouwmuurisolatie hoe werkt dat? Goede vraag, hoewel spouwmuurisolatie door een gespecialiseerd isolatiebedrijf eigenlijk een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. We zullen deze aandachtspunten in het kort onder elkaar zetten.

Lees meer: Spouwmuurisolatie hoe werkt dat

Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen

Wanneer je een energiebewuste huiseigenaar bent, ben je uiteraard al op de hoogte van de energiebesparende voordelen die spouwmuurisolatie biedt. Toch kan in een aantal gevallen juist het verwijderen van de aanwezige isolatiematerialen voordeel bieden. Dan is er weer ruimte voor moderne en optimale spouwmuurisolatie waar je direct het energiebesparende voordeel van zult merken. Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen? Dat is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Op deze pagina geven we hier graag wat meer informatie over, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen.

Lees meer: Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen

Wat kost spouwmuurisolatie per m2

Hoe groter een huis, hoe meer energie je nodig zult hebben om de woning op de juiste temperatuur te houden. Door de buitengevel en binnenzijde goed te isoleren kun je op jaarbasis flink veel geld besparen op de energierekening. Maar vergeet ook zeker de ruimte tussen de muren niet! Spouwmuurisolatie is een snelle en relatief goedkope manier om een woning te isoleren, en dat zul je op de eerste energierekening al merken. Wat kost spouwmuurisolatie per m2? We zullen op deze pagina een simpel overzicht van de kosten én van de mogelijke besparingen laten zien.

Lees meer: Wat kost spouwmuurisolatie per m2

Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er

Met de juiste spouwmuurisolatie kun je het energieverbruik in de woning enorm terugdringen. Dat merk je niet alleen aan de aangename temperatuur in huis, je zult het ook merken aan de energierekening. Hoewel de vraag “welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?” vaak gesteld wordt, zijn er meer overwegingen dan alleen het materiaal. De vier meest gebruikte soorten isolatie voor de spouwmuur zijn steenwol, glaswol, isolatie korrels en PUR schuim. We zullen de populairste materialen op deze pagina in het kort bespreken.

Lees meer: Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er

Welke spouwmuurisolatie is het beste

Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie verkrijgbaar. Op de vraag “welke spouwmuurisolatie is het beste?” is niet zomaar een eenduidig antwoord te geven omdat niet iedereen dezelfde afweging zal maken. Daarnaast is niet iedere spouwmuur geschikt voor elk type spouwmuurisolatie. Op deze pagina kun je drie populaire materialen vinden en de unieke kenmerken van ieder materiaal. Welke spouwmuurisolatie is het beste? Dat lees je op deze pagina!

Lees meer: Welke spouwmuurisolatie is het beste

Welke spouwmuurisolatie nieuwbouw

Wanneer je denkt aan isolatie van woningen zul je wellicht niet direct stilstaan bij nieuwbouw. Het zijn toch die oude, tochtige huizen die isolatie nodig hebben? Toch kan juist bij nieuwbouwwoningen spouwmuurisolatie veel voordeel bieden. Afhankelijk van de situatie waarin de bouw zich verkeert kun je op eenvoudige wijze de spouw isoleren waarmee je direct veel stookkosten kunt besparen. Welke spouwmuurisolatie nieuwbouw? Dat lees je op deze pagina!

Lees meer: Welke spouwmuurisolatie nieuwbouw

Spouwmuurisolatie waar moet ik op letten?

Spouwmuurisolatie, je hoort de term de laatste tijd steeds vaker opduiken. Dat is begrijpelijk, want met spouwmuurisolatie kun je eenvoudig en betaalbaar een woning energiezuinig maken. De kosten voor de isolatie zijn in relatief korte periode terug te verdienen in de besparing op stookkosten. Toch zijn er er aantal zaken om rekening mee te houden, en we horen vaak dezelfde vragen terugkeren. Laten we beginnen met de hoofdvraag: “Spouwmuurisolatie waar moet ik op letten?” te beantwoorden aan de hand van een aantal praktische tips.

Lees meer: Spouwmuurisolatie waar moet ik op letten?