Vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuren

Vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuren

Oudere woningen die nog niet zijn voorzien van een goede isolatie worden dikwijls voorzien van een spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie is erg populair omdat het de meest effectieve manier is om een woning te isoleren. Dergelijke isolatieprojecten worden ook nog eens ondersteund door de Vlaamse overheid, die er diverse premies voor overheeft. Het is dan ook volstrekt logisch dat mensen hun spouwmuren laten isoleren, want het is een goede oplossing die ook relatief goedkoop uitgevoerd kan worden zonder al te veel breekwerk. Het enige wat er met gebeuren is gaten boren in de buitenmuren, zodat via die weg een vloeibaar, of uit korrels bestaand isolatiemiddel, de spouw in kan. Niet zelden komt het voor dat mensen tevreden zijn met hun spouwmuurisolatie, maar dat er ineens vochtproblemen opdoemen.

Lees meer: Vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuren

Spouwmuren isoleren met glaswol

Spouwmuren isoleren met glaswol

Er komt steeds meer aandacht voor het goed isoleren van woningen. Een goed geïsoleerde woning verbruikt immers veel minder energie. Hoe minder energie je gebruikt, des te minder fossiele brandstoffen er verbruikt worden, want in verband met de klimaatveranderingen ook de bedoeling is. Ook kun je met het verbruiken van minder energie enorm besparen op de energiefactuur. Nieuwere woningen vanaf 30 jaar of jonger, zijn over het algemeen al redelijk goed geïsoleerd door middel van spouwmuurisolatie Maar de meerderheid van de Vlaamse woningen zijn veel ouder en veel spouwmuren van deze woningen kunnen nog geïsoleerd worden. Een veel gebruikt isolatiemateriaal voor spouwmuren is glaswol.

Lees meer: Spouwmuren isoleren met glaswol

Spouwmuurisolatie Rockwool

Spouwmuurisolatie Rockwool

Spouwmuurisolatie is in nieuwbouwwoningen momenteel standaard. Hierdoor zijn moderne woningen goed geïsoleerd en dit kan energie besparen. Dit is ook de bedoeling van spouwmuurisolatie en dat is dan ook de reden dat de Vlaamse overheid premies uitdeelt aan mensne die hun huis willen isoleren. Het zijn dan ook de oudere woningen die veelal geen spouwmuur isolatie hebben en het isoleren van deze woningen kan huishoudens veel geld besparen en is tevens goed voor het milieu. Een bekend isolatiemateriaal is Rockwool.

Lees meer: Spouwmuurisolatie Rockwool

Spouwmuurisolatie neopixels

Spouwmuurisolatie neopixels

Vooral oudere woningen zijn veelal niet goed geïsoleerd. Het gevolg hiervan is dat bewoners veel moeten stoken en hierdoor een hoge energiefactuur krijgen, maar ondanks het vele stoken blijft het vaak koud en tochtig. De plek waar oudere woningen meestal niet geïsoleerd zijn is de spouwmuur. De spouwmuur bestaat uit een buiten- en binnenmuur met hiertussen een open ruimte. Deze open ruimte is de spouw. Hoewel de lucht in de spouw als isolatie kan dienen, is dit niet altijd het geval. Tegen de buitenmuur van de spouwmuur slaat regen en dit kan naar de spouw trekken, wat kou, optrekkend en doorslaand vocht en schimmel tot gevolg kan hebben. Ook tocht maakt in de spouw nog altijd een kans en daardoor vormt de lucht in de spouw geen optimale isolatie. Het isoleren van spouwmuren gebeurd inmiddels al jaren bij nieuwe woningen door middel van isolatieplaten. Bij oudere woningen zonder spouwmuur isolatie is de spouw nog steeds niet geïsoleerd en dat is in vergelijking met een nieuwe woning zeker te merken. Maar het is mogelijk om ook achteraf spouwmuurisolatie toe te passen.

Lees meer: Spouwmuurisolatie neopixels

Isolatie dak appartementsgebouw

Isolatie dak appartementsgebouw

De isolatie van een woning is een van de belangrijkste factoren om wooncomfort, leefbaarheid en veiligheid te garanderen. Vaak wordt echter onderschat wat het effect van goede dakisolatie is om de woning leefbaarder te maken én duurzamer te wonen. Isolatiewerken JK beseft dit echter maar al te goed, en biedt dan ook een professionele service die u helpt bij het isoleren van uw dak op een duurzame, professionele manier. Zo kunt u langer én meer van uw woning genieten.

Lees meer: Isolatie dak appartementsgebouw

nadelen spouwmuurisolatie

Zo maakt spouwmuurisolatie de woning bijvoorbeeld energiezuiniger waardoor we ook de energierekening kunnen drukken. Toch is deze vorm van muurisolatie lang niet altijd een goednieuwsshow. Spouwmuurisolatie kan bijvoorbeeld niet bij iedere woning toegepast worden en soms kunnen er zelfs onaangename gevolgen optreden. Wij zochten de verschillende nadelen en aandachtspunten van spouwmuurisolatie voor jou uit en geven ze handig weer in dit artikel.

Lees meer: nadelen spouwmuurisolatie

Knauf Supafil Spouwmuurisolatie

Steeds vaker laait de discussie op over het zo duurzaam mogelijk maken van woningen en gebouwen. Een belangrijke discussie momenteel is het gebruik van duurzame energiemiddelen. Energie wat opgewekt wordt door fossiele brandstoffen moeten worden vervangen door energie die opgewekt wordt door schone energiebronnen, zoals zon en wind.

Lees meer: Knauf Supafil Spouwmuurisolatie

Na-isolatie spouwmuur

Na-isolatie spouwmuur

Comfort en leefbaarheid creëren in een woning is een complexe opdracht, zoveel is zeker. Er bestaan tal van manieren om dat te doen: een nieuwe inrichting, goede verlichting en natuurlijk ook isolatie. Zowat alle woningen tegenwoordig beschikken over een spouwmuur, afhankelijk van het bouwjaar. Spouwmuurisolatie is een van de beste voorzieningen in een woning, teneinde een aangenamer binnenklimaat en dus meer wooncomfort te garanderen.

Lees meer: Na-isolatie spouwmuur

Spouwmuurisolatie hoe dik

De meeste moderne woningen worden gebouwd met een spouwmuur. Wanneer de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur gevuld is met lucht zal er minder vocht in de woning komen. Daarnaast heeft een spouwmuur ook een isolerende werking. Door deze ruimte zoveel mogelijk op te vullen zal de energie efficiëntie van de woning hoger worden, daarnaast kan de vulling vocht weren en geluid dempen. Daarbij is de vraag “spouwmuurisolatie hoe dik?” zeker van belang, want niet in iedere situatie kunnen dezelfde materialen gebruikt worden. Laten we de verschillende mogelijkheden op basis van de dikte van de spouwmuur eens op een rij zetten.

Lees meer: Spouwmuurisolatie hoe dik

Spouwmuurisolatie hoe werkt dat

In de winter lekker warm in huis zitten terwijl het sneeuwt, zonder een torenhoge energierekening op de mat te ontvangen? Dat kan op verschillende manieren waarvan spouwmuurisolatie misschien wel de beste verhouding tussen prijs en rendement oplevert. Spouwmuurisolatie hoe werkt dat? Goede vraag, hoewel spouwmuurisolatie door een gespecialiseerd isolatiebedrijf eigenlijk een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. We zullen deze aandachtspunten in het kort onder elkaar zetten.

Lees meer: Spouwmuurisolatie hoe werkt dat

Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen

Wanneer je een energiebewuste huiseigenaar bent, ben je uiteraard al op de hoogte van de energiebesparende voordelen die spouwmuurisolatie biedt. Toch kan in een aantal gevallen juist het verwijderen van de aanwezige isolatiematerialen voordeel bieden. Dan is er weer ruimte voor moderne en optimale spouwmuurisolatie waar je direct het energiebesparende voordeel van zult merken. Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen? Dat is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Op deze pagina geven we hier graag wat meer informatie over, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen.

Lees meer: Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen

Wat kost spouwmuurisolatie per m2

Hoe groter een huis, hoe meer energie je nodig zult hebben om de woning op de juiste temperatuur te houden. Door de buitengevel en binnenzijde goed te isoleren kun je op jaarbasis flink veel geld besparen op de energierekening. Maar vergeet ook zeker de ruimte tussen de muren niet! Spouwmuurisolatie is een snelle en relatief goedkope manier om een woning te isoleren, en dat zul je op de eerste energierekening al merken. Wat kost spouwmuurisolatie per m2? We zullen op deze pagina een simpel overzicht van de kosten én van de mogelijke besparingen laten zien.

Lees meer: Wat kost spouwmuurisolatie per m2

Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er

Met de juiste spouwmuurisolatie kun je het energieverbruik in de woning enorm terugdringen. Dat merk je niet alleen aan de aangename temperatuur in huis, je zult het ook merken aan de energierekening. Hoewel de vraag “welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?” vaak gesteld wordt, zijn er meer overwegingen dan alleen het materiaal. De vier meest gebruikte soorten isolatie voor de spouwmuur zijn steenwol, glaswol, isolatie korrels en PUR schuim. We zullen de populairste materialen op deze pagina in het kort bespreken.

Lees meer: Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er

Welke spouwmuurisolatie is het beste

Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie verkrijgbaar. Op de vraag “welke spouwmuurisolatie is het beste?” is niet zomaar een eenduidig antwoord te geven omdat niet iedereen dezelfde afweging zal maken. Daarnaast is niet iedere spouwmuur geschikt voor elk type spouwmuurisolatie. Op deze pagina kun je drie populaire materialen vinden en de unieke kenmerken van ieder materiaal. Welke spouwmuurisolatie is het beste? Dat lees je op deze pagina!

Lees meer: Welke spouwmuurisolatie is het beste

Welke spouwmuurisolatie nieuwbouw

Wanneer je denkt aan isolatie van woningen zul je wellicht niet direct stilstaan bij nieuwbouw. Het zijn toch die oude, tochtige huizen die isolatie nodig hebben? Toch kan juist bij nieuwbouwwoningen spouwmuurisolatie veel voordeel bieden. Afhankelijk van de situatie waarin de bouw zich verkeert kun je op eenvoudige wijze de spouw isoleren waarmee je direct veel stookkosten kunt besparen. Welke spouwmuurisolatie nieuwbouw? Dat lees je op deze pagina!

Lees meer: Welke spouwmuurisolatie nieuwbouw

Spouwmuurisolatie waar moet ik op letten?

Spouwmuurisolatie, je hoort de term de laatste tijd steeds vaker opduiken. Dat is begrijpelijk, want met spouwmuurisolatie kun je eenvoudig en betaalbaar een woning energiezuinig maken. De kosten voor de isolatie zijn in relatief korte periode terug te verdienen in de besparing op stookkosten. Toch zijn er er aantal zaken om rekening mee te houden, en we horen vaak dezelfde vragen terugkeren. Laten we beginnen met de hoofdvraag: “Spouwmuurisolatie waar moet ik op letten?” te beantwoorden aan de hand van een aantal praktische tips.

Lees meer: Spouwmuurisolatie waar moet ik op letten?