Vloerisolatie: van onderen of van boven?

Warmteverlies via de vloer, zolder, ramen en muren is aanzienlijk. Door al deze plaatsen te isoleren, kunt u energie besparen en zo de thermische uitgaven verminderen die tot 80% van de verwarmingsfactuur kunnen vertegenwoordigen (gas, stookolie, elektriciteit...). Bereken direct uw mogelijke besparing met onze simulator.

Wat de vloerisolatie betreft, rijst nog een vraag: is het beter de vloer van bovenaf of van onderaf te isoleren?

De kwestie van de kruipruimte of kelder

De isolatie van de vloer van boven of beneden hangt af van de kruipruimte of kelder die uw huis al dan niet heeft. De kruipruimte is een ruimte tussen de grond en de aarde, die bedoeld is om de onderkant van het huis te ventileren omdat het in de aarde opgeslagen vocht naar de oppervlakte stijgt. Als u een kelder of kruipruimte heeft, is het beter om het plafond van de kelder of kruipruimte van onderaf te isoleren. Integendeel, als uw huis geen kruipruimte of kelder heeft, moet u van bovenaf isoleren.

Bereken uw verwarmingsbesparing

isoleren boven of onder

Maak gebruik van een gratis offerte om de isolatie van uw huis te simuleren. Wij houden rekening met de aard van uw kelder, muren en dak en met het volume van de te verwarmen ruimtes om u een nauwkeurige schatting te geven van de besparingen die u kunt realiseren op uw verwarmingsfactuur. Gratis offerte

Vloerisolatie van onderen

Wanneer de isolatie zich aan het plafond bevindt, is het werk des te eenvoudiger omdat het geen invloed heeft op de vloer van de begane grond. De eenvoudigste optie is te kiezen voor harde isolatiepanelen die gemakkelijker te installeren zijn. Aan de andere kant mag een goede isolatie u mogelijke vochtproblemen niet uit het oog doen verliezen. Dus denk aan de ventilatie.

De vloer van boven isoleren

Om de vloer van bovenaf te isoleren, moet men toegang hebben tot het bovenste gedeelte van de plaat om de bekleding (tegels, parket, enz.) te verwijderen. U kunt er dan een strook of een plaat isolatie onder leggen. Houd er rekening mee dat de isolatie tot 10 cm dik kan zijn en daardoor problemen kan veroorzaken met deuropeningen, radiatoren enz.

Isolatie: uw vragen

  • Kunnen externe en interne isolatie verenigbaar zijn?
  • Welk belastingkrediet kan ik verwachten als ik de isolatie van mijn woning verbeter?
  • Wat is de "thermische regulatie"?
  • Moet de voorkeur worden gegeven aan uitwendige isolatie?