Gevelisolatie

gevelisolatie

Opzoek naar gevelisolatie ?

Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren. Zeker bij oudere woningen kan isolatie veel besparing opleveren wat betreft stookkosten. Daarnaast zijn er nog meer voordelen als geluidsdemping en verkoeling in de warme zomermaanden. Naast het dak en de vloer kan gevelisolatie ook veel rendement opleveren. Er zijn verschillende methodes zoals isolatie aan de buitenzijde en isolatie aan de binnenzijde. Daarnaast kan er gewerkt worden met verschillende materialen met elk hun specifieke voordelen. De kosten voor gevelisolatie verdienen zichzelf na verloop van tijd weer terug dankzij het verminderde energieverbruik. Daarnaast zal de waarde van uw woning hoger worden, wat bij verkoop op termijn voordeel biedt. Voor professionele gevelisolatie kunt u terecht bij Isolatiewerken JK.

Alle mogelijkheden voor gevelisolatie voor uw woning? Neem direct contact op met Isolatiewerken JK.

Voordelen van gevelisolatie

voordelen gevelisolatie

Er zijn een aantal voordelen te noemen bij gevelisolatie aan de woning, dit zijn de meest genoemde voordelen bij onze klanten:

  • Door gevelisolatie blijft het huis in de winter heerlijk warm.
  • Er hoeft minder gestookt te worden, daarmee valt de energierekening aanzienlijk lager uit.
  • Door de gevelisolatie wordt de woning ook beter afgeschermd voor geluid van buiten.
  • Door gebruik te maken van het juiste isolatiemateriaal is de woning veiliger omdat brand zich minder snel kan verspreiden.
  • De waarde van de woning ligt hoger wanneer u deze wilt verkopen.
  • Met isolatie in en buiten de woning spaart u niet alleen energie, maar ook het milieu.

Materialen voor gevelisolatie

gevelisolatie  materialen

Bij gevelisolatie zijn er verschillende materialen die gewild zijn, dit zijn drie meest populaire materialen:

1. Rotswol

Dit materiaal wordt zoals de naam aangeeft gemaakt van rotsen, en is daarmee grotendeels vergelijkbaar met steenwol. Het materiaal wordt verhit en in draden gesponnen en vervolgens met een speciale lijm in vorm gebracht.

2. Glaswol

Dit materiaal is met name populair voor doe-het-zelf werkzaamheden omdat glaswol relatief eenvoudig te verwerken is. Toch is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, afval van glaswol kan erg scherp en daarmee gevaarlijk zijn.

3. Schapenwol

Deze natuurlijke manier van uw woning isoleren is ook populair bij gevelisolatie . Naast de isolerende werking van schapenwol heeft dit materiaal ook brandvertragende eigenschappen wat wonen veiliger maakt.

Voor een overzicht van alle materialen die Isolatiewerken JK gebruikt bij gevelisolatie kunt u direct contact opnemen.

Gevelisolatie buitenzijde

Veel oudere woningen zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. Wanneer de constructie het niet toelaat om via de spouwmuren te isoleren kan gevelisolatie aan de buitenzijde uitkomst bieden. De buitenzijde is goed toegankelijk en gevelisolatie aan de buitenzijde biedt uitstekende resultaten.

Gevelisolatie binnenmuren

Het is ook mogelijk gevelisolatie aan de binnenzijde van de muren uit te voeren. Hoewel dit proces goedkoper is dan gevelisolatie aan de buitenzijde ligt de isolerende werking wat lager dan wanneer deze aan de buitenzijde wordt aangebracht.

Gevelisolatie is doorgaans geen goedkope klus, toch zal het elk jaar een fikse besparing leveren op de energiekosten. Daarnaast wordt het woongenot verhoogd, evenals de verkoopwaarde van uw woning in de toekomst.

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Isolatiewerken JK voor uw gevelisolatie .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2017 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden