Dakisolatie verplicht

Dakisolatie verplicht

Het energiezuinig maken van uw woning biedt persoonlijke voordelen, de regering maakt in toenemende mate ook beleid betreffende isolatie en energiezuinig wonen. Daarom is vanaf 2020 dakisolatie verplicht . Om deze overgang te stimuleren zijn er diverse subsidieregelingen van kracht vanuit de regering, en ook op gemeentelijk niveau. Hoewel dakisolatie verplicht wordt gesteld worden de regels voor subsidie steeds strenger. Sinds 2017 kunt u alleen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten wanneer u de dakisolatie laat uitvoeren door een aannemer.

Meer weten over de huidige regelgeving en mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met Isolatiewerken voor meer informatie.

Vanaf 2020 dakisolatie verplicht

Dakisolatie verplicht  2020

Voorheen werd er door de regering advies uitgebracht betreffende energiezuinig wonen en leven, de komende jaren zullen er steeds meer wetten ingesteld worden omtrent isolatie en energiezuinig handelen. Voorkom sancties en boetes, laat uw woning op tijd isoleren. Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een tegemoetkoming in de kosten dient u sinds 2017 een aannemer in te schakelen. Naast de subsidie bent u ook verzekerd van kwalitatief goed werk met gebruik van duurzame materialen. Tenminste, wanneer u kiest voor de dienstverlening van Isolatiewerken JK.

Voordelen van dakisolatie

voordelen Dakisolatie verplicht

Dat dakisolatie verplicht wordt gesteld is zeker niet de enige reden om nu uw dak te laten isoleren, er zijn nog meer voordelen waar u ook voor 2020 al van kunt profiteren:

  • Met dakisolatie zal er veel minder warmte ontsnappen in de koude maanden waardoor u minder hoeft te stoken.
  • Dakisolatie houdt ook hitte tegen in de warme maanden waardoor het in de zomer koel blijft in de woning zonder airconditioning.
  • U kunt uw dakisolatie koppelen aan onderhoud en renovatie van uw dak, zo kunt u de komende jaren weer zorgeloos genieten van uw dak zonder u zorgen te maken over onverwachte kosten.
  • De besparing in energie zult u direct merken op de energiekosten.
  • Door minder energie op te wekken zal dit een positief effect hebben op het milieu.

Zelfs wanneer u niet direct wilt investeren in het milieu kan dakisolatie bijdragen aan een beter klimaat, waarmee op grotere schaal veel bespaard kan worden op milieu onderhoud en investeringen. Daarmee profiteert u vanaf de eerste energierekening tot in de lengte van jaren.

Wilt u meer weten over de voordelen en de mogelijkheden van dakisolatie ? Dan bent u bij Isolatiewerken JK aan het juiste adres!

Alleen dakisolatie verplicht ?

Er zullen de komende jaren steeds meer maatregelen worden genomen om energieverbruik tegen te gaan. Een deel daarvan zal op vrijwillige basis gestimuleerd worden, andere zaken zullen verplicht worden gesteld. Naast dakisolatie zijn er ook andere vormen van isolatie aan de woning waar u direct mee kunt besparen. Daarnaast kunt u ook overwegen zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Wanneer u besluit werkzaamheden uit te laten voeren is het verstandig om vooraf een doordacht plan van aanpak op te stellen. Isolatiewerken JK kan u hierbij van dienst zijn met advies. Houd er rekening mee dat een subsidieaanvraag enige tijd in beslag kan nemen, wacht dus niet te lang!

Neem vandaag nog contact op met Isolatiewerken JK voor vrijblijvend advies over dakisolatie en andere energiebesparende maatregelen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2017 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden - Sitempa