Belastingvermindering dakisolatie

Er zitten velen voordelen verbonden aan dakisolatie. Ten eerste is deze maatregel bedoeld om flink te kunnen besparen op je energierekening. Van nature stijgt warmte omhoog. Het is om deze reden dat het vaak warm is op de zolder tijdens zomermaanden. Echter is het tijdens de koudere maanden zo dat de warmte via het dak ontsnapt wanneer deze niet goed genoeg geïsoleerd is. Om voor deze vermindering qua temperatuur te compenseren, zul je meer moeten stoken. Dit kost energie én geld. Door dakisolatie te plaatsen, zul je flink hierop kunnen besparen. Een investering die je een hoop zal opleveren. Daarom wordt deze maatregel aangemoedigd middels diverse premies en subsidies. Belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie is hier een voorbeeld van.

Meer info over belastingvermindering dakisolatie

Tot 2016 gold er een belastingvermindering van 30%, maar helaas is dit voordeel afgeschaft. Gelukkig zijn er nog andere premies en subsidies waar je gebruik van kunt maken. Zo is er de dakisolatienorm. In 2020 dient ieder huis voorzien te zijn van dakisolatie, of het nu gaat om een huurwoning of een koopwoning. Recente woningen zijn veelal al van deze isolatie voorzien, maar de wat oudere woningen nog niet. Gelukkig kun je hierbij gebruik maken van belastingvermindering dakisolatie.

Bij je netbeheerder is het mogelijk om premies aan te vragen. Veelal dien je hierbij te voldoen aan een minimale Rd-waarde, welke rond de 4,5 ligt. Hierbij kunnen de premies oplopen tot zo’n 6 euro per vierkante meter wanneer je de isolatie laat plaatsen door een aannemer. Wanneer je besluit om zelf de isolatie te laten plaatsen, kun je rekenen op een premie van rond de 3 euro per vierkante meter. Dit tarief geldt echter wel voor eindfacturen die voor het einde van 2018 gefactureerd zijn. Voor eindfacturen uit 2019 geldt een premie van 4 euro per vierkante meter wanneer het door een aannemer geplaatst wordt, en 2 euro wanneer je het zelf plaatst.