Supafil Loft: gespoten glaswol voor dakisolatie

Wanneer je besloten hebt om dakisolatie te laten plaatsen, zul je al snel merken dat je veel keuze hebt op het gebied van materialen. Zo kun je kiezen voor minerale wollen, maar ook isolatieplaten zijn een optie wanneer je massieve ondergronden moet isoleren. Een andere vorm waarvoor je kunt kiezen zijn gespoten isolatiematerialen. Hierbij kun je denken aan spuitisolatie in de vorm van glaswol zoals bijvoorbeeld de Supafil Loft van Knauf. Hier zitten vele voordelen aan verbonden. Hieronder kun je meer lezen over wat Supafil Loft precies is, welke kosten gepaard gaan met de aankoop van Supafil Loft en wat de voor- en nadelen van deze vorm van spuitisolatie zijn.

Wat is Supafil Loft van Knauf?

Dakisolatie is er in allerlei vormen, waarvan spuitisolatie er één is. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze vorm van isolatie in gespoten vorm geplaatst. Supafil Loft is een voordeel van deze soort isolatie. Dit is een verbeterde variant van de originele Supafil. Van oorsprong wordt dit materiaal gebruikt om reeds bestaande spouwmuren te isoleren. De opbouw van dit materiaal is als volgt: deze spuitisolatie bestaat uit glaswol, welke middels een laagje siliconen beschermd wordt tegen externe omstandigheden zoals vocht. Dit kan op deze manier niet meer geabsorbeerd worden.

Supafil Loft 45 kan voor meerdere methoden gebruikt worden: zowel wanneer je het dak gaat isoleren als wanneer je de zoldervloer isoleert kun je Supafil Loft plaatsen. Het wordt onder een zeer hoge druk gespoten, wat er voor zorgt dat deze spuitisolatie de ondergrond optimaal bedekt. Het is immers de bedoeling dat dakisolatie voorkomt dat warmte kan ontsnappen. Als er gaatjes of naden aanwezig zijn, kan de warmte alsnog ontsnappen. Hierdoor moet je extra stoken, wat je zowel energie als geld zal kosten. Een goede bedekking voorkomt dit probleem. Kun je Supafil Loft 45 niet onder deze naam vinden? Supafil Loft 45 staat soms ook wel bekend als HR IsoWool.

Gemiddelde prijs van Supafil Loft 45

Meerdere factoren zijn van invloed op de prijs die je uiteindelijk moet afrekenen voor Supafil Loft 45. Je kunt hierbij denken aan elementen zoals het te isoleren oppervlakte van het dak of de vloer en of er eventueel andere werkzaamheden uitgevoerd moeten worden (plaatsen van een onderdak of plaatsen van een dampscherm). Door een voor jou op maat gemaakte offerte aan te vragen, krijg je de beste prijsindicator die je kunt krijgen. Een exacte prijs is dus moeilijk vast te stellen. Echter is er wel een gemiddelde prijs. Deze gemiddelde prijs ligt tussen de 20 à 30 euro per vierkante meter Supafil Loft 45. Hierbij wordt een isolatiedikte van 20 cm gehanteerd.

Wat zijn de voordelen van Supafil Loft 45?

Ten eerste geniet Supafil Loft 45 van de voordelen die gepaard gaan met isolatie in spuitvorm. Ten eerste is het snel en dus goedkoop te plaatsen. Een vakman zal dit binnen no time geplaatst krijgen. Aan de hand van een spuit zal het geheel onder hoge druk gespoten worden. Dankzij deze hoge druk ben je er ook zeker van dat Supafil Loft 45 de ondergrond uitstekend bedekt. Of je nu je dak of de zoldervloer laat isoleren, je bent er zeker van dat Supafil Loft 45 het geheel grondig bedekt. Warmte zal niet meer kunnen ontsnappen via hoeken en gaatjes. Zo ben je er zeker van dat de isolatiewaarde optimaal zal zijn.

Daarnaast heeft Supafil Loft 45 nog wat voordelen ten opzichte van andere vormen van spuitisolatie zoals bijvoorbeeld PUR schuim. Zo is Supafil Loft 45 brandveiliger, is het gemakkelijk te verwijderen, is het recyclebaar en daarnaast is het niet-chemisch waardoor het ook beter is voor het milieu. Daarnaast isoleert dit materiaal tevens uitstekend op akoestisch vlak. Je kan veel last hebben van externe geluiden uit de buurt of vanaf je straat. Geluidsisolatie zorgt er voor dat je niet te veel last hebt van omgevingsgeluiden. Hierbij scoort Supafil Loft 45 beduidend een stuk hoger in vergelijking met gespoten PUR schuim. Daarnaast beschikt Supafil Loft 45 over een voordeligere prijs.

De nadelen van Supafil Loft 45

Zoals iedere vorm van isolatie beschikt Supafil Loft 45 ook over zijn eigen nadelen. Door de noodzaak van een spuitmachine kun je dit isolatiemateriaal nooit zelf plaatsen. Wanneer je zelf het wilt plaatsen, is Supafil Loft dus geen optie. De kans op premies en subsidies is tevens groter bij andere vormen van isolatie.