Muurisolatie: binnenkant of buitenzijde ?

Het muurisolatie (van binnen of van buiten) kan het warmteverlies in een woning met 20% tot 25% verminderen. Door uw muren te isoleren, kunt u uw verwarmingsfacturen dus aanzienlijk verlagen, tot wel 25%. Bovendien betaalt de investering zichzelf snel terug, met kosten vanaf 40 €/m² voor isolatie aan de binnenkant en 110 €/m² voor isolatie aan de buitenkant.

Opzoek naar muurisolatie ?

muurisolatie

Er komt steeds meer aandacht voor muurisolatie . Oudere woningen zijn doorgaans niet gemaakt om energie optimaal vast te houden, daardoor zijn stookkosten hoger dan strikt noodzakelijk is. Dat is niet alleen een belasting op het milieu, het is ook niet goed voor de portemonnee van de bewoner. Door de muren te isoleren kan het energieverbruik in de woning flink worden teruggedrongen, daarnaast is standaard muurisolatie niet zo ingewikkeld als andere vormen van isoleren zoals dakisolatie en spouwmuurisolatie. Voor muurisolatie kunt u zelf aan de slag, of u kunt dit uitbesteden aan een specialist zoals Isolatiewerken JK. Dat biedt doorgaans behoorlijk wat voordelen, de tarieven zijn aantrekkelijker dan u denkt. Op deze pagina geven we een aantal tips voor muurisolatie, u kunt direct contact opnemen voor meer informatie.

Meer weten over de mogelijkheden voor muurisolatie ? Neem dan vrijblijvend contact op met Isolatiewerken JK, de specialist in uw regio.

Wat is muurisolatie ?

Wat is muurisolatie

Onder muurisolatie verstaan we verschillende werkzaamheden die onder dezelfde noemer gebruikt worden.

  • Spouwmuurisolatie: Dit is een uitstekende manier om bestaande huizen effectief te isoleren. In de spouwmuren wordt een vulling aangebracht die ervoor zorgt dat warmte niet direct zal verdwijnen door de muren.
  • Gevelisolatie: Dit type isolatie vindt doorgaans plaats aan de buitenzijde van het pand, er wordt een isolerende laag aangebracht wat het gebouw veel energiezuiniger zal maken.
  • Muurisolatie: de standaard muurisolatie betreft het bedekken van bestaande muren, veelal aan de binnenzijde van het pand, met een isolerende laag waarvoor eventueel een nieuwe wand geplaatst kan worden.

Zelf muurisolatie uitvoeren

zelf muurisolatie  uitvoeren

Bij spouwmuurisolatie en gevelisolatie kunt u het beste een specialist inschakelen, de uitvoering is doorgaans niet eenvoudig. Isolatiewerken JK kiest voor elke woning de meest optimale methode en werkwijze, zo heeft u het meeste voordeel van de isolatiewerken. Muurisolatie aan de binnenzijde van het pand is doorgaans wat eenvoudiger uit te voeren. Door bijvoorbeeld steenwol platen aan de wand te bevestigen van een zolder kunt u veel energie besparen. Toch kan het lonend zijn om een professioneel bedrijf in te schakelen. Isolatiewerken JK levert maatwerk, volgens de huidige standaarden en met een een nette afwerking. Daarmee heeft u het hoogst haalbare rendement, het resultaat is netjes en duurzaam.

Wanneer u kiest voor een aannemer kunt u wellicht in aanmerking komen voor subsidies en andere regelingen. Neem contact op met Isolatiewerken JK voor de mogelijkheden.

Waardeverhoging bij muurisolatie

waardeverhoging muurisolatie

Wanneer u besluit om uw huis te verkopen zal de energiezuinigheid een steeds grotere rol gaan spelen. Kopers zijn bewust van het belang bij isolatiewerkzaamheden, de verkoopwaarde van een huis wordt aanzienlijk hoger wanneer het huis voldoet aan moderne doelstellingen voor energie efficiënt gebruik. Wanneer u kunt aantonen dat het pand goed geïsoleerd is, en dit kunt u aantonen met energierekeningen en de factuur van Isolatiewerken JK, zal dit een positieve uitwerking hebben op de waarde van het huis. De muurisolatie zal overigens direct effect hebben op uw energierekening, u zult daarmee direct gaan besparen.

Hoeveel kunt u gaan besparen met muurisolatie? Bij Isolatiewerken JK geven we graag advies over de beste aanpak en de besparingen die u kunt behalen.

Isoleren muur binnenzijde of langs buiten... Wat te kiezen?

Er zijn verschillende technieken om de muren van een huis te isoleren. De meest gebruikelijke oplossing is muur isoleren langs de binnenzijde. Het is de meest betaalbare en verandert het uiterlijk van het huis niet: het kan dus worden gedaan zonder een verklaring van werk. Anderzijds kan het bouwterrein beperkter zijn op bewoonde terreinen. De kosten van isolatie van buitenaf zijn hoger, maar het is een efficiëntere oplossing. Isolatie van buitenaf elimineert koudebruggen en behoudt de inertie van de muren, wat belangrijk is voor het comfort in de zomer. Het heeft ook het voordeel dat het geen inbreuk maakt op het woongedeelte van de woning.
Aanbrengen van binnen- en buitenmuurisolatie

Verlaag uw verwarmingsfactuur met tot wel 25%.

Door de isolatie van de muren van uw woning te versterken, bespaart u blijvend op uw verwarming. Het stelt u namelijk in staat uw interieur te verwarmen door warmteverlies doeltreffend tegen te gaan. Muurisolatie is een snel rendabele oplossing. De kosten variëren tussen 40 € en 80 €/m² voor binnenisolatie en tussen 110 € en 212 €/m² voor buitenisolatie. Muurisolatie van binnenuit kan zichzelf in slechts enkele jaren terugverdienen dankzij de verwarmingsbesparing die het oplevert en tegen een redelijke kostprijs.
Prijzen muurisolatie

Profiteer van de expertise van isolatieprofessionals

Voor de isolatie van muren, zowel van buiten als van binnen, profiteert u van de knowhow van onze installatiepartners in heel België. Vraag uw gratis prijsopgave en ontvang gekwalificeerde vakmensen bij u thuis.

Isolatie en prestaties

De prestaties van een isolatie zijn afhankelijk van het geleidingsvermogen, de dikte en de dichtheid. Geëxpandeerd polystyreen en minerale wol zijn de meest gebruikte materialen voor muurisolatie vanwege hun zeer goede prijs-prestatieverhouding. Houtwol, dat duurder is, biedt ook meer comfort in de zomer en is duurzamer. Om deze operatie te optimaliseren, heeft de RT 2012, die van toepassing is op nieuwe gebouwen, het publiek bewust gemaakt van het belang van luchtdichtheid van de schil en de behandeling van thermische bruggen. Bij isolatie van binnenuit moet ook aandacht worden besteed aan de risico's van condensatie in de isolatielaag, door de minerale wolsoorten te beschermen met een zorgvuldig afgedichte dampwerende folie.
Isolatie en prestaties

Gezond en comfortabel wonen dankzij geïsoleerde muren

Elk huis verliest warmte. Dit warmteverlies wordt veroorzaakt door de ventilatie, die onvermijdelijk en zelfs van vitaal belang is omdat in een woning die niet ademt, zich in de binnenlucht toxische verbindingen kunnen ophopen, die in grote hoeveelheden dodelijk kunnen zijn. Omgekeerd wordt een huis dat te veel ademt een echte energiezeef, en dus een echte financiële aderlating... Het isoleren van de muren gaat warmteverlies tegen en laat u toe een gezonde en zuinige woning te bewonen.
Hoe werkt muurisolatie

Isoleer jezelf van het lawaai

Het isoleren van muren helpt niet alleen om warmteverlies tegen te gaan. Het beschermt u ook tegen geluidsoverlast. De meeste isolatiematerialen die tegenwoordig op de markt zijn, combineren thermisch en akoestisch comfort.
Geluidsisolatie

Isolatie van muren: uw vragen

  • Hoe snel na het plaatsen van de muurisolatie kan ik mijn investering terugverdienen?
  • Wat zijn de gemiddelde kosten van volledige muurisolatie?
  • De drie technieken om isolatie van buitenaf aan te brengen
  • Er is een school vlakbij mijn huis en die veroorzaakt geluidsoverlast. Zal het isoleren van de muren mijn probleem verhelpen?

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2021 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden - Sitempa