Muurisolatie: Installatie en aanbrengen

Er bestaan verschillende technieken om de muren van een huis te isoleren (binnen, buiten of verdeeld). De beste oplossing zal vooral die zijn die het best bij uw huis past. En met de hoeveelheid isolatie die op de markt beschikbaar is (mineraal, synthetisch, dierlijk of plantaardig), zult u verwend worden met de keuze!

muurisolatie installatie

Isolatie van binnenuit

Deze oplossing plaatst de isolatie in het huis. Het verdient de voorkeur, vooral als u de buitenkant van uw huis niet wilt of kunt veranderen. De kosten ervan zijn over het algemeen lager dan die van isolatie aan de buitenkant, maar kunnen ook minder doeltreffend zijn omdat niet alle soorten koudebruggen kunnen worden behandeld. Bovendien kan deze techniek tot gevolg hebben dat u enkele centimeters woonruimte verliest, wat niet te verwaarlozen is.
Vraag een gratis prijsopgave voor de isolatie van uw muren.

Isolatie van buitenaf

installatie Muurisolatie

Hier wordt de isolatie aan de buitenkant van de woning geplaatst. Het grootste voordeel van deze oplossing is dat het woongedeelte van de woning niet wordt veranderd. Het is echter duurder dan isolatie van binnenuit, maar het kan een groter aantal koudebruggen behandelen en de muren beter beschermen tegen temperatuurschommelingen van buitenaf. Een punt om te onthouden, het vereist een voorafgaande verklaring van werk of een bouwvergunning. Als uw gevels gerenoveerd moeten worden, is dit een gelegenheid om tegelijkertijd van buitenaf te isoleren en geld te besparen.

Maak een schatting van uw verwarmingskosten

Dankzij de gratis offerte kunt u nagaan of de muren van uw woning geïsoleerd moeten worden... en vooral welke besparingen deze werken u kunnen opleveren op uw energiefactuur!

Verdeelde isolatie

Dit type isolatie is minder bekend omdat het direct bij de bouw van het huis wordt aangebracht, of bij ingrijpende verbouwingen (aanbouw, verhoging). Bij deze techniek is de isolatie tevens het bouwmateriaal van het huis. Het is een gemakkelijk toe te passen oplossing, vooral omdat het huis zo sneller kan worden gebouwd.

Eis kwaliteitswerk

Het verbeteren van de isolatie van de muren van een huis of appartement is een delicate taak. Daarom raden wij u aan altijd een beroep te doen op een gekwalificeerde professional bij het zoeken naar certificeringen zoals QualiBat. Maar dat is nog niet alles, u zult ook aandacht moeten besteden aan de prestaties van de gekozen isolatiematerialen. In dit geval is het de ACERMI certificatie waar u naar moet zoeken.

Muurisolatie: uw vragen

  • Moet de voorkeur worden gegeven aan uitwendige isolatie?
  • Wat zijn de gemiddelde kosten van volledige muurisolatie?
  • De drie technieken om isolatie van buitenaf aan te brengen
  • Kunnen externe en interne isolatie verenigbaar zijn?