Gevelisolatie Eeklo

gevelisolatie Eeklo

Opzoek naar gevelisolatie Eeklo ?

Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren. Zeker bij oudere woningen kan isolatie veel besparing opleveren wat betreft stookkosten. Daarnaast zijn er nog meer voordelen als geluidsdemping en verkoeling in de warme zomermaanden. Naast het dak en de vloer kan gevelisolatie ook veel rendement opleveren. Er zijn verschillende methodes zoals isolatie aan de buitenzijde en isolatie aan de binnenzijde. Daarnaast kan er gewerkt worden met verschillende materialen met elk hun specifieke voordelen. De kosten voor gevelisolatie Eeklo verdienen zichzelf na verloop van tijd weer terug dankzij het verminderde energieverbruik. Daarnaast zal de waarde van uw woning hoger worden, wat bij verkoop op termijn voordeel biedt. Voor professionele gevelisolatie Eeklo kunt u terecht bij Isolatiewerken JK.

Alle mogelijkheden voor gevelisolatie Eeklo voor uw woning? Neem direct contact op met Isolatiewerken JK.

Voordelen van gevelisolatie

voordelen gevelisolatie Eeklo

Er zijn een aantal voordelen te noemen bij gevelisolatie aan de woning, dit zijn de meest genoemde voordelen bij onze klanten:

  • Door gevelisolatie blijft het huis in de winter heerlijk warm.
  • Er hoeft minder gestookt te worden, daarmee valt de energierekening aanzienlijk lager uit.
  • Door de gevelisolatie wordt de woning ook beter afgeschermd voor geluid van buiten kan ook bij buitengevelisolatie.
  • Door gebruik te maken van het juiste isolatiemateriaal voor gevel isolatie is de woning veiliger omdat brand zich minder snel kan verspreiden.
  • De waarde van de woning ligt hoger wanneer u deze wilt verkopen.
  • Met isolatie in en buiten de woning, buitengevelisolatie, spaart u niet alleen energie, maar ook het milieu.

Materialen voor gevelisolatie

gevelisolatie Eeklo materialen

Bij gevelisolatie Eeklo zijn er verschillende materialen die gewild zijn, dit zijn drie meest populaire materialen:

1. Rotswol gevel isolatie

Dit materiaal wordt zoals de naam aangeeft gemaakt van rotsen, en is daarmee grotendeels vergelijkbaar met steenwol. Het materiaal wordt verhit en in draden gesponnen en vervolgens met een speciale lijm in vorm gebracht.

2. Glaswol gevel isolatie

Dit materiaal is met name populair voor doe-het-zelf werkzaamheden omdat glaswol relatief eenvoudig te verwerken is. Toch is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, afval van glaswol kan erg scherp en daarmee gevaarlijk zijn.

3. Schapenwol

Deze natuurlijke manier van uw woning de gevel isoleren is ook populair bij gevelisolatie Eeklo. Naast de isolerende werking van schapenwol als gevel isolatie heeft dit materiaal ook brandvertragende eigenschappen wat wonen veiliger maakt.

Voor een overzicht van alle materialen die Isolatiewerken JK gebruikt bij gevelisolatie Eeklo kunt u direct contact opnemen.

Plaats van gevelisolatie

Gevelisolatie Eeklo buitenzijde: buitengevelisolatie

Veel oudere woningen zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. Wanneer de constructie het niet toelaat om via de spouwmuren te isoleren kan gevelisolatie aan de buitenzijde uitkomst bieden. De buitenzijde is goed toegankelijk en gevelisolatie aan de buitenzijde biedt uitstekende resultaten.

Gevelisolatie Eeklo binnenmuren

Het is ook mogelijk gevelisolatie aan de binnenzijde van de muren uit te voeren. Hoewel dit proces van gevel isolatie goedkoper is dan gevelisolatie aan de buitenzijde ligt de isolerende werking wat lager dan wanneer deze aan de buitenzijde wordt aangebracht.

Gevelisolatie Eeklo is doorgaans geen goedkope klus, toch zal het elk jaar een fikse besparing leveren op de energiekosten. Daarnaast wordt het woongenot verhoogd, evenals de verkoopwaarde van uw woning in de toekomst.

Soorten afwerkingen na buitengevelisolatie

De gevel moet uiteraard op nieuw bezet worden nadat deze voorzien is van isolatiemateriaal. Hier kan je kiezen voor verschillende soorten afwerking zoals:

  • Bepleistering
  • Afwerking met metalen of kunststof gevelpanelen
  • Afwerking met steenstrips
  • Houten gevelbekleding

Bepleisteren (crepi)

buitengevelisolatie crepi

Het afwerken van de gevel met bepleistering is één van de eenvoudigste en goedkoopste manieren. Er kan een keuze gemaakt worden tussen verschillende pleistermaterialen. Het meeste wat er gebruikt wordt is Crepi. Crepi kan in 1 of meerdere lagen aangebracht worden op het isolatiemateriaal. Dit wordt bepaald door het soort dat gebruitk wordt. De woning krijgt hierbij een moderne look alsook zal het scheuroverbruggend zijn. Crepi kan ook gebruitk worden bij het renoveren van stadwoningen omdat het een dunne afwerking heeft.
Lees hier meer over gevelisolatie met crepi.

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Isolatiewerken JK voor uw gevelisolatie Eeklo.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2017 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden - Sitempa