Crepi met isolatie

De laatste jaren zijn er veel nieuwe en effectieve methodes in zwang gekomen om het huis snel, voordelig en effectief mee te isoleren. Gevelbekleding met crepi is een voorbeeld van zo'n nieuwe, vrij recente isolatiemethode.

Kies ook voor crepi met isolatie: de voordelen

gevelrenovatie crepi

Crepi is een manier van isoleren die nogal wat voordelen heeft boven andere methoden van isolatie. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan deze positieve kenmerken van crepi-isolatie van de gevel:

  • Een crepi gevel biedt een uitstekende bescherming tegen doorslaande en/of optrekkende vocht. Crepi zorgt voor een extra waterafstotende laag, die het voor vocht en regen nagenoeg onmogelijk maakt om door de muur heen te dringen. De crepi-laag voorkomt namelijk dat vocht door de gevels geabsorbeerd kan worden.
  • Gevelisolatie van de buitenmuren levert een aanvullende energiebesparing op boven al bestaande isolatiemiddelen. Dat betekent dus: minder energie verbruiken en in financieel opzicht de crepi-isolatie snel terugverdienen en winst gaan maken. Crepi is dan ook een goede investering, zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee!
  • Jouw woning wordt met crepi buitengevelisolatie direct meer waard. Dit komt doordat de EPC-score van je woning direct verbetert!
  • Met gebruik van crepi kun je jouw gevels elke type kleur geven die je maar wenst. Het kleurenpalet qua crepi is namelijk erg groot. Er zit altijd wel een kleur tussen die past bij jouw specifieke smaak. Let erop dat donkere crepi veel warmte opneemt, terwijl licht crepi relatief koeler is. Wil je een koel huis in de zomer, dan is het dus verstandiger om te kiezen voor witte crepi.
  • De uitstraling van crepi is schoon, egaal, strak en modern. Dat geeft jouw huis meteen een goed verzorgde indruk.
  • Crepi isolatiemateriaal is relatief voordelig als optie voor isolatie van de gevel.

Opbouw van de crepi-lagen gevelisolatie: vier lagen

Het aanbrengen van crepi op de gevels van woningen gebeurt in vier lagen. Deze lagen worden stuk voor stuk aangebracht en zorgen niet alleen voor een perfectie isolatiewaarde van de gevels, maar verstevigen ook de structuur van jouw gevels en worden fraai afgewerkt met pleisterwerk, zodat jouw woning er ook aan de buitenkant lekker strak uitziet. Hieronder lees je per afwerkingslaag hoe crepi wordt aangebracht op de gevels van jouw woning.

Laag 1 - aanbrengen van de isolatielaag van crepi

De eerste laag wordt gevormd door isolatie van crepi. Deze laag isolatiemateriaal bestaat uit zogenoemde kleefmortel die via pluggen op een mechanische manier bevestigd wordt. De platen variëren tussen de 6 en 12 centimeter qua dikte. Echter, op plekken waar zich ramen en/of deuren bevinden, komen dunnere isolatieplaten op de gevel. Er worden overwegend twee soorten isolatiemateriaal op de gevels gezet, namelijk isolerende platen van EPS (geëxpandeerd polystyreen) en zogeheten neopor-isolatie (eveneens geëxpandeerd polystyreen, maar dan met een hoger isolatieresultaat). Een bijkomend voordeel van het aanbrengen van isolatieplaten van crepi is trouwens dat deze ook helpen om scheuren in de gevel te voorkomen. De platen worden namelijk gemonteerd op de muur en helpen zo de constructie van de gevel te versterken.

Laag 2 - aanbrengen van een sterke uitvlakkingsmortel

Een tweede laag in het opbouwproces van crepi isolatie is het aanbrengen van een kwalitatief hoogstaande uitvlakkingsmortel in combinatie met wapening in glasvezels. Ter versteviging worden hierbij hoekprofielen aangebracht, waardoor het isolatiemateriaal extra stevig is en goed blijft zitten.

Laag 3 - goed hechtend voorstrijkmidddel

Als de uitvlakkingsmortel goed droog is, brengt men in de derde afwerkingsronde een voorstrijkmiddel aan voor een nog betere hechting van het sierpleister op het isolatiemateriaal.

Laag 4 - fraai sierpleisterwerk voor een mooie en strakke uitstraling

De vierde laag bestaat uit het aanbrengen van sierpleisterwerk, dat de isolatie visueel mooi afrondt. Het mooie van een afwerking met sierpleister is de enorme keuze aan kleuren. Gemiddeld kun je kiezen uit zo'n 400 kleuren sierpleister. Hierbij kun je ook zelf kiezen welke korreldikte wenselijk is. De prijsverschillen tussen de diverse opties vallen erg mee.

gevelisolatie met crepi

Onderhoud van crepi isolatiemateriaal

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat een isolatiegevel van crepi er wat vies uit gaat zien. Dit is eenvoudig te reinigen door de gevel; schoon te spuiten met een hogedrukspuit met een naar verhouding zachte straal. Om het onderhoud van een gevel tot een minimum te beperken laten veel woningeigenaren ook wel een doorzichtbare grondeerlaag aanbrengen over de uiteindelijke crepi-gevel heen. Deze grondeerlaag werkt als een soortement extra filmlaag en heeft als resultaat dat het pleisterwerk haast 100 procent waterafstotend wordt. Het grote voordeel is dat jouw gevel hierdoor aanzienlijk minder vatbaar wordt voor vuil en smeer dan zonder deze laag.

Gemiddelde prijs van crepi op de gevel aanbrengen

Crepi-isolatie is over het algemeen goed betaalbaar. Voor de bepaling van de prijs is uiteraard het totaaloppervlakte van jouw gevels doorslaggevend, in combinatie met de hoeveelheid (eventueel) lastig te bereiken hoeken en schuine daken. Hoe afwijkender de vormgeving van jouw gevels, des te hoger de prijs per vierkante meer crepi uitvalt. Qua prijsstelling per vierkante meter varieert het bedrag tussen de 80 euro en 120 euro, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het te bewerken oppervlakte. Deze bedragen gelden voor een gemiddelde woning. Daarnaast kan er gekozen worden voor specifieke soorten afwerking, die de gevel nog mooier maken. Zo kun je onder aan de muur een extra arduinen plint plaatsen, die zo'n 85 euro extra kost per strekkende meter.De meerprijs voor een profiel van metaal onder een of meer ramen bedraagt circa 25 euro per lopende meter. Slim is om het slijpen van de arduinen tabletten zelf te doen, om op die manier extra kosten te besparen.

Meer informatie aanvragen over crepi isolatiemateriaal

Wil je meer informatie over het aanbrengen van crepi isolatie op de gevels van jouw huis? Neem dan contact op met een ervaren bedrijf dat precies weet hoe crepi op een kwalitatief goede manier kan worden aangebracht. In België kun je voor dit soort werkzaamheden altijd voordelig terecht bij dé voordelige en ervaren expert in isolatiewerken: JK Isolatiewerken. Vul nu online het contactformulier in en je ontvangt snel een passende offerte op maat voor de door jou gewenste werkzaamheden.