Vloerisolatie: Werking
Een huis verliest warmte via de muren, ramen en voegen. Verliezen via de zolder kunnen 30% van het totaal bedragen, en verliezen via de vloer 10%. Door uw huis te isoleren, maakt u het moeilijker voor de warmte om er doorheen te gaan: ze wordt binnen het huis vastgehouden. Zo kunt u de verwarmingsfactuur (gas, stookolie, elektriciteit, enz.) verlagen.
Het huis verliest warmte via de muren
Het huis verliest warmte via alle muren die uitkijken op onverwarmde ruimtes: de muren, de vloer, het dak. Hoe groter deze contactvlakken met de buitenkant, hoe groter het warmteverlies. Dit is de reden waarom vrijstaande huizen meer warmte verbruiken dan halfvrijstaande huizen.
De bodem kan 10% van het warmteverlies veroorzaken.
De verliezen door de grond zijn aanzienlijk. Daarom is het interessant de vloer te isoleren om energie te besparen. Het is dus mogelijk de uitgaven in verband met warmteverliezen via de vloer te verminderen", die tot 10% van de verwarmingsfactuur kunnen vertegenwoordigen (gas, stookolie, hout, elektriciteit...).
Bereken uw verwarmingsbesparing
Maak gebruik van een gratis offerte om de isolatie van uw huis te simuleren. Wij houden rekening met de aard van uw kelder, muren en dak en met het volume van de te verwarmen ruimtes om u een nauwkeurige schatting te geven van de besparingen die u kunt realiseren op uw verwarmingsfactuur.
Gratis offerte aanvragen
Isolerend om warmte vast te houden
Isolatie heeft de bijzondere eigenschap warmte vast te houden. Zij worden veel minder gemakkelijk door hittestromen gepenetreerd dan andere materialen. Door de vloer te isoleren, houdt u de warmte in huis, voor meer comfort en besparingen.
Isolatie, een materiaal met hoge thermische weerstand
De isolatie heeft een hoge thermische weerstand (zie technische gegevens). Ze zijn gemaakt van minerale wol (glaswol, steenwol...), synthetische materialen (geëxpandeerd of geëxtrudeerd polystyreen, polyurethaan) of plantaardige vezels voor natuurlijke isolatie (houtvezel, cellulosewatten, hennepwol, geëxpandeerde kurk...). Hun warmteweerstand is afhankelijk van de dikte van het gelegde materiaal. Hoe dikker het gelegde materiaal, hoe beter het isoleert. Om deze redenen moet u niet aarzelen om een dikkere laag aan te brengen indien mogelijk: tot 10-20 cm.
Isolatie: uw vragen
- Kunnen externe en interne isolatie verenigbaar zijn?
- Welke fabrikant van isolatiemateriaal is het meest milieuvriendelijk?
- Wat is de "thermische regulatie"?
- Wat zijn de voor- en nadelen van binnenisolatie?