Vloerisolatie: Prijzen - Besparingen

Door isolatiewerkzaamheden kunt u de energiekosten van uw woning duurzaam verlagen en zo de waarde ervan verhogen. Zij vormen een investering, maar de aankoopprijs van de isolatie kan worden verlaagd dankzij een belastingkrediet en diverse steunmaatregelen. Het isoleren van uw woning is dus een aanpak die zichzelf in een paar jaar kan terugverdienen.

Vloerisolatie prijs per m²

Om de vloerisolatie prijs per m2 te bepalen is het belangrijk om als eerste het materiaal van de isolatieplaten te bepalen. De goedkoopste optie zijn EPS platen met een prijs van ongeveer 10 euro per vierkante meter op basis van een plaat met tien centimeter dikte. De prijzen van PIR platen variëren tussen de 7 en 18 euro per vierkante meter. Bij XPS platen liggen de bedragen tussen ongeveer 12 tot 16 euro per vierkante meter. Dit zijn de gemiddelde prijzen zonder de kosten voor plaatsing.

Duurzame besparingen op verwarming

Het isoleren van de vloer helpt om de verwarmingsbehoefte van het huis op lange termijn te verminderen en de waarde ervan bij verkoop te verhogen. De verwarmingskosten worden verlaagd voor de hele levensduur van het huis. We weten dat verliezen via de vloer 10% van de rekening kunnen uitmaken, dus de besparingen kunnen aanzienlijk zijn.

Vloerisolatie is een investering

vloerisolatie prijs

Vloerisolatie is een investering, zowel in isolatiemateriaal als in mankracht als u een beroep doet op een vakman. De prijs is afhankelijk van het soort isolatie en de dikte.

Voorbeeld: Hennepwol op rol kost ongeveer 10 € excl. BTW /m² voor 10 cm dikte.

Bereken uw verwarmingsbesparing

Maak gebruik van een gratis offerte om de isolatie van uw huis te simuleren. Wij houden rekening met de aard van uw kelder, muren en dak en met het volume van de te verwarmen ruimtes om u een nauwkeurige schatting te geven van de besparingen die u kunt realiseren op uw verwarmingsfactuur. Gratis offerteaanvraag

Profiteer van een Premie of subsidie van 30% op de prijs van de installatie

De prijs van vloerisolatie kan worden verlaagd dankzij een belastingkrediet van 30% op de prijs van het isolatiemateriaal en de arbeidskosten, wanneer het werk door een vakman wordt uitgevoerd. Dit belastingkrediet wordt u toegekend indien het huis uw hoofdverblijfplaats is. Het wordt u uitbetaald bij de belastingaangifte: of u nu belasting betaalt of niet, u ontvangt een cheque van de staat.

Met onze gratis offerteaanvraag kunt u het precieze bedrag van het belastingkrediet berekenen dat u kunt ontvangen.

Bodemisolatie verdient zichzelf in een paar jaar terug.

Er zijn vele hulpmiddelen die u kunnen helpen uw initiële investering te verlagen en zo de rentabiliteit van vloerisolatie te verhogen. Nemen we het voorbeeld van de heer en mevrouw Nguyen die met hun dochter in een huis van 100 m² wonen dat in 1977 in Nancy is gebouwd. Alvorens aan hun verwarmingssysteem te denken, is hun eerste prioriteit de vloer te isoleren met polyurethaan. Dit is een bron van aanzienlijk warmteverlies. Hierdoor kunnen zij hun energierekening verlagen, die vrij hoog is omdat zij zich verwarmen met een gasboiler uit 1990. Ze hebben 100 m² te isoleren. Dit gezin heeft recht op een belastingkrediet van €163 en €3.956. Dankzij deze installatie bespaart de familie tot 182 € per jaar en is hun project zeer snel rendabel.

Isolatie: uw vragen

  • Welk belastingkrediet kan ik verwachten als ik de isolatie van mijn woning verbeter?
  • Kunnen buiten- en binnenisolatie verenigbaar zijn?
  • Welke isolatiefabrikant is het meest eco-verantwoordelijk?
  • Zou ik met zolderisolatie de koudebruggen op mijn dak kunnen verminderen?
  • Moet ik voorrang geven aan isolatie van buitenaf?