Vloerisolatie: Installatie

Het isoleren of overisoleren van de vloer is mogelijk wanneer er een gemakkelijk toegankelijke kelder is (kelder, onverwarmde ruimte...). Voor al uw isolatiewerk raden wij u aan een beroep te doen op een vakman, omdat het bijzonder belangrijk is veel aandacht te besteden aan de afwerking. Doe een beroep op een professional uit ons netwerk!

Een eenvoudige oplossing in vele gevallen

De vloer kan gemakkelijk worden geïsoleerd of overgeïsoleerd wanneer men toegang heeft tot de onderwand van de vloerplaat. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het huis een kelder of een andere onverwarmde ruimte onder de benedenverdieping heeft. In dit geval moet het isolatiemateriaal aan het plafond van de kelder worden bevestigd.

Isolatie aanbrengen: in panelen of op rollen

Vloerisolatie Installatie

Afhankelijk van het type vloerplaat wordt de techniek voor het aanbrengen van de isolatie aangepast. De meest klassieke techniek bestaat uit het vastnieten van isolatie, in rollen of platen, op de onderwand van de plaat.

Bereken uw verwarmingsbesparing

Maak gebruik van een gratis offerte om de isolatie van uw huis te simuleren. Wij houden rekening met de aard van uw kelder, muren en dak en met het volume van de te verwarmen ruimtes om u een nauwkeurige schatting te geven van de besparingen die u kunt realiseren op uw verwarmingsfactuur.
Gratis offerte

Twee manieren om te isoleren

  • Vloerisolatie van onderen: als uw huis een kruipruimte bevat (ruimte tussen de vloer en de grond die dient om de onderkant van het huis te ventileren omdat het in de aarde opgeslagen vocht naar de oppervlakte stijgt) of een kelder, zal de isolatie zich aan het plafond bevinden. Het werk wordt vergemakkelijkt omdat het geen invloed heeft op de benedenverdieping. Anderzijds zal men waakzaam moeten zijn met betrekking tot vochtproblemen.
  • Vloerisolatie van bovenaf: indien de woning geen kruipruimte of kelder heeft, moet de vloerisolatie van bovenaf worden uitgevoerd. Werkzaamheden die toegang tot het bovenste gedeelte van de plaat vereisen, vereisen dus dat de bekleding wordt verwijderd (tegels, parket, enz.). Afhankelijk van hoe de vloer wordt gelegd, kan het terrein meer of minder gecompliceerd zijn. Bovendien kan de isolatie tot 10 cm dik zijn en problemen veroorzaken met deuropeningen, radiatoren enz.

Een vakman inschakelen

Het is misschien verleidelijk om het werk zelf te doen omdat het goedkoper is, maar de omvang van de klus en de vereiste zorgvuldigheid maken de taak zeer gecompliceerd. Om er zeker van te zijn dat de isolatie correct wordt aangebracht (geen lekken meer) en dat het effect ervan duurzaam zal zijn, doet u het best een beroep op een van onze vaklui die gespecialiseerd zijn in isolatiewerken. Om er zeker van te zijn dat ze serieus zijn, aarzel niet om hun referenties na te gaan en waarom niet een installatie bezoeken die zij reeds hebben uitgevoerd.

Aandacht voor de afwerkingen

De doeltreffendheid van een isolatie hangt in hoge mate af van de kwaliteit van de afwerking. Het is inderdaad een kwestie van het creëren van een hermetisch gesloten omhulsel rondom het huis. Het is daarom belangrijk om :

  • het gehele oppervlak goed bedekken en geen ruimte tussen de panelen laten, waardoor koudebruggen zouden ontstaan.
  • Zet de isolatiepanelen zeer stevig vast om te voorkomen dat ze na verloop van tijd doorbuigen.
  • Zorg ervoor dat het huis kan ademen, zodat er geen vochtophoping ontstaat die de isolatie zou kunnen beschadigen.

Isolatie: uw vragen

  • Wat zijn de voor- en nadelen van binnenisolatie?
  • Wat is "thermische regulatie"?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van uitwendige isolatie?
  • Welk belastingkrediet kan ik verwachten als ik de isolatie van mijn woning verbeter?
  • Moet ik voorrang geven aan isolatie van buitenaf?