Spouwmuurisolatie hoe werkt dat?

In de winter lekker warm in huis zitten terwijl het sneeuwt, zonder een torenhoge energierekening op de mat te ontvangen? Dat kan op verschillende manieren waarvan spouwmuurisolatie misschien wel de beste verhouding tussen prijs en rendement oplevert. Spouwmuurisolatie hoe werkt dat? Goede vraag, hoewel spouwmuurisolatie door een gespecialiseerd isolatiebedrijf eigenlijk een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. We zullen deze aandachtspunten in het kort onder elkaar zetten.

Spouwmuurisolatie hoe werkt dat?

Laten we het antwoord stap voor stap geven, dan wordt het snel duidelijk of het in uw geval interessant is om de spouwmuren te isoleren:

Wat is spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie? Veel woningen beschikken over een buitenmuur en een binnenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte met lucht. Door deze ruimte op te vullen wordt de woning veel beter geïsoleerd.

Heeft iedere woning een spouwmuur

Heeft iedere woning een spouwmuur? Nee, oudere woningen hebben vaak geen spouwmuur, daarnaast zijn er ook woningen met een heel smalle spouw waardoor niet ieder vulmiddel te gebruiken is. Moderne woningen beschikken vaak wel over een spouwmuur, waarvan er vele nog niet, of niet voldoende geïsoleerd zijn.

Spouwmuurisolatie hoe werkt dat

Spouwmuurisolatie hoe werkt dat? Er worden gaten in de muur geboord, daardoor wordt een vulmiddel tussen de buitenwand en binnenwand gespoten. De gaten en kieren van bijvoorbeeld kozijnen kunnen zo minder kou doorlaten dan met alleen lucht in de spouw.

Welke materialen worden er gebruik bij spouwmuurisolatie

Welke materialen worden er gebruik bij spouwmuurisolatie? Er zijn verschillende materialen mogelijk bij het isoleren van de spouwmuur zoals steenwol, glaswol, schuim en parels. Omdat al deze materialen unieke voordelen en nadelen hebben is het verstandig om advies te vragen aan een specialist in isolatie.

Is spouwmuurisolatie duur

Is spouwmuurisolatie duur? Wanneer je de energiebesparing afzet tegen de kosten mogen we gerust stellen dat spouwmuurisolatie niet duur is. Binnen pakweg vijf jaar kun je de kosten voor deze vorm van isolatie in de meeste gevallen weer terugverdienen.

Ondervind ik last van de werkzaamheden

Ondervind ik last van de werkzaamheden? Er worden gaten geboord in de muur, daar wordt het vulmiddel doorheen gespoten. Doorgaans kunnen deze werkzaamheden in slechts één dag worden uitgevoerd. Daarmee zult u weinig hinder ondervinden van spouwmuurisolatie.

Hoe weet ik welke wijze van isolatie het beste past in mijn situatie

Hoe weet ik welke wijze van isolatie het beste past in mijn situatie? Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste contact opnemen met een specialist in isolatiewerkzaamheden in de buurt. Die kan het antwoord geven op de vraag: “Spouwmuurisolatie hoe werkt dat?” en zal daarnaast ook een vrijblijvende berekening van de kosten maken.