Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

Hoe groter een huis, hoe meer energie je nodig zult hebben om de woning op de juiste temperatuur te houden. Door de buitengevel en binnenzijde goed te isoleren kun je op jaarbasis flink veel geld besparen op de energierekening. Maar vergeet ook zeker de ruimte tussen de muren niet! Spouwmuurisolatie is een snelle en relatief goedkope manier om een woning te isoleren, en dat zul je op de eerste energierekening al merken. Wat kost spouwmuurisolatie per m2? We zullen op deze pagina een simpel overzicht van de kosten én van de mogelijke besparingen laten zien.

Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

Hoe meer vierkante meters hoe hoger de kosten, dat klopt. Maar ook de besparing zal enorm toenemen wanneer je eenmalig investeert in de juiste spouwmuurisolatie. Wat kost spouwmuurisolatie per m2? Dat hangt van verschillende factoren af zoals het materiaal dat wordt gebruikt, de aannemer die het karwei uitvoert en de levensduur van het materiaal. Als we een gemiddelde nemen van 15 euro per vierkante meter is het eenvoudiger om de kosten en baten te berekenen. Zoals gezegd is 15 euro per vierkante meter voor spouwmuurisolatie een gemiddelde, afhankelijk van het materiaal maar ook zeker de conditie van de spouwmuur kan deze prijs verschillen.

Wat kost spouwmuurisolatie per woningtype?

Laten we naast de vraag “wat kost spouwmuurisolatie per m2?” een snelle berekening maken voor de meest voorkomende types woning:

  • Met een appartement van 25 m2 kun je een bedrag van 500 tot 600 euro verwachten.
  • Een tussenwoning van zo’n 65 m2 kost pakweg 800 tot 1100 euro.
  • Een hoekwoning met dezelfde afmetingen is wat duurder met 1200 tot 1400 euro.
  • Bij een 2-onder-1-kap woning van 100 m2 tel je 1500 tot 1800 als indicatie bedrag.
  • Een vrijstaande woning met een oppervlakte van 150 m2 kost tussen de 2200 en 2500 euro.

Hoeveel kun je besparen met spouwmuurisolatie?

Wanneer we bovenstaande berekeningen als uitgangspunt nemen komen we op de volgende besparingen op jaarbasis:

  • Een voordeel van 120 euro bij het appartement.
  • Bij de tussenwoning ligt het voordeel op 200 euro.
  • Bij de hoekwoning stijgt het voordeel naar 350 euro.
  • Voor een 2-onder-1-kap ligt het voordeel al op 500 per jaar.
  • . Voor een vrijstaande woning kun je een voordeel van maar liefst 600 euro verwachten.

Daarmee is de vraag “wat kost spouwmuurisolatie per m2?” in de meeste gevallen ondergeschikt aan het voordeel dat spouwmuurisolatie oplevert. De kosten zijn in een periode van enkele jaren alweer terug te verdienen, daarna levert het alleen nog maar voordeel op.