Installeren van spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie materialen

Welke materialen kunt u gebruiken voor spouwmuurisolatie?

Er zijn twee belangrijke soorten spouwmuur isolatie: geëxpandeerd polystyreen en wol. Vroeger werden de eigenschappen meestal geïsoleerd met ureumformaldehydeschuim, maar dit wordt niet meer gebruikt.

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) isolatie

WAT IS GEËXPANDEERD POLYSTYREEN (EPS)?

Algemeen bekend als EPS, expandeerbaar polystyreen is een stijf, lichtgewicht, geschuimd kunststof product met uitstekende thermische isolatie en slagvaste eigenschappen. EPS wordt geproduceerd wanneer pentaan, opgelost in kleine polystyreenparels, wordt gemaakt om te expanderen onder invloed van warmte en stoom. Deze geschuimde parels kunnen worden gegoten in een breed scala van vormen en maten die geschikt zijn voor een groot aantal toepassingen.

WAT ZIJN DE GEBRUIKERSVOORDELEN VAN EPS?

  • Uitstekende thermische isolatie: EPS is 98% lucht en is dus een uitstekend thermisch isolatiemateriaal.
  • Bewezen akoestische isolatie: EPS absorbeert geluid, zowel contactgeluid in zwevende vloeren als luchtgeluid voor wanden.
  • Bestand tegen vocht: EPS is bestand tegen degradatie door absorptie van water.
  • Weerstand tegen vocht: EPS heeft uitstekende mechanische en thermische eigenschappen die niet worden beïnvloed door vocht omdat EPS geen water of waterdamp absorbeert.
  • Levenslange houdbaarheid: EPS wordt niet afgebroken en zorgt daardoor voor een levenslange toepassing.
  • Kosteneffectief: EPS biedt de beste prijs/prestatieverhouding in vergelijking met elk ander isolatiemateriaal.
  • Gemakkelijk te installeren: EPS is licht, praktisch, veilig en comfortabel te hanteren en te installeren.
  • Vlamvertragend: Er zijn twee kwaliteiten: FR-rang, een versie die zelfdovend is en die een vlamvertrager en niet-FR zonder vlamvertrager omvat.
  • Gemakkelijk te vervoeren: EPS is bijna net zo licht als lucht, dus het bespaart brandstof bij het transport.

BEVAT EPS SCHUIMISOLATIE EN VERPAKKINGSMATERIAAL CHLOORFLUORKOOLSTOFFEN (CFCS) OF HCFCS?

Nee. EPS-schuimproducten zijn nooit met CFK's vervaardigd. Het expansiemiddel voor EPS-materiaal is pentaan.

WAT ZIJN CFCS? WAT IS HUN INVLOED OP DE OZON?

Volledig gehalogeneerde chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK's) zijn een familie van chemische verbindingen die voornamelijk worden gebruikt als koelmiddel voor vriezers, koelkasten en airconditioners en als industrieel reinigingsmiddel, voornamelijk in de hightechindustrie. CFK's worden ook gebruikt als expansiemiddel bij de vervaardiging van isocyanuraat thermische isolatie, sommige geëxtrudeerde polystyreenhardschuimen die worden gebruikt voor thermische isolatie, en containers voor levensmiddelen.

ZIJN EPS-PRODUCTEN RECYCLEERBAAR?

EPS is voor 100 procent recyclebaar en wordt in het Verenigd Koninkrijk momenteel op een hoger niveau gerecycled dan glas of aluminium.

Gebruikt polystyreen heeft geen invloed op het milieu, zelfs niet op stortplaatsen of in verbrandingsinstallaties, en bevat ook geen stoffen die de lucht of de bodem kunnen vervuilen. Van cruciaal belang is dat bij de productie van EPS-oplossingen geen wateroplosbare stoffen vrijkomen die het grondwater zouden kunnen verontreinigen.

Gerelateerd: Verwijderen van spouwmuurisolatie

IS EPS BIOLOGISCH AFBREEKBAAR?

Hoewel EPS-schuim niet biologisch afbreekbaar is, is het goedaardig voor het milieu en biedt het een stabiel vulmateriaal dat vergelijkbaar is met aarde, gesteente of beton.

HOE GEDRAAGT EPS ZICH IN GEVAL VAN BRAND?

Zoals bijna alle organische bouwmaterialen is piepschuim brandbaar. In de praktijk is het brandgedrag echter afhankelijk van de omstandigheden waaronder het gebruikt wordt en van de inherente eigenschappen van het materiaal.

Deze inherente eigenschappen verschillen afhankelijk van het feit of het celmateriaal gemaakt is van EPS met of zonder brandvertragende toevoeging. Ook de hechting van andere materialen aan cellulair polystyreen heeft een aanzienlijke invloed op het brandgedrag.

Bij een juiste installatie vormen geëxpandeerde polystyreenproducten geen verhoogd brandgevaar. Het wordt ten zeerste aanbevolen om geëxpandeerd polystyreen altijd te beschermen met een bekledingsmateriaal.

Isolatie van wol

Een andere optie is wolisolatie. Types zijn onder andere steenwol en minerale wol. Grove vezels worden onder druk in de holte geblazen en zetten uit om de ruimte op te vullen.

Het voordeel is dat deze vorm van isolatie vrij goedkoop en eenvoudig te installeren is. Het is het meest voorkomende type en wordt daarom vaak onder de vrije isolatieschema's geïnstalleerd.

Het nadeel is dat het alleen gebruikt kan worden voor standaard en brede spouwen, omdat het in spouwen van minder dan 50 mm of zo fragmentarisch kan worden. Slecht of foutief geïnstalleerde wolisolatie is vaak de reden voor veel van de problemen die met deze vorm van isolatie gepaard gaan.

Het installeren van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie nodig? We hebben het land afgezocht naar de beste vakmensen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we alleen diegenen aanraden die we echt vertrouwen.

Als u wilt dat wij een lokale installateur van isolatiemateriaal voor u vinden, vul dan ons formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!