Kan ik spouwmuurisolatie verwijderen?

Kan ik spouwmuurisolatie verwijderen?

Spouwmuurisolatie is een geweldige manier om uw huis warm te houden en uw energierekeningen te verlagen, maar er zijn gevallen waarin spouwmuurisolatie niet de juiste oplossing is en eigenlijk kan leiden tot grote problemen verderop in de lijn.

Waarom werden spouwmuren geïntroduceerd?

Spouwmuureigenschappen werden in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd als een manier om te voorkomen dat vocht in de buitenmuren zou binnendringen. De spouwmuren werden gebouwd door twee bakstenen huiden parallel aan elkaar te leggen met een luchtruimte ertussen. Het voordeel van dit type muur was dat het water door de buitenste schil van baksteen kon dringen, maar toen het de leegte bereikte, kon het niet naar het binnenste blad oversteken, zodat vocht nooit in de woning terechtkwam.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw schoot de olieprijs de hoogte in en steeg de energierekening, zodat werd besloten om de spouw te gebruiken voor een extra doel - de isolatie van het huis. Het doel van de spouwmuurisolatie was om het warmteverlies te vertragen en zo de energierekening te verlagen. Vandaag de dag zijn spouwmuren nog steeds een populair gebouwtype en het is een vereiste binnen de bouwvoorschriften dat de spouw wordt gevuld met isolatie om het warmteverlies te helpen beperken.

Het is vrij eenvoudig om een woning te bouwen en tegelijkertijd spouwmuurisolatie op te nemen, maar het is duidelijk dat er tussen de jaren dertig en zeventig van de vorige eeuw miljoenen spouwmuurwoningen zijn gebouwd zonder isolatie. In de jaren tachtig werd een methode ontwikkeld die het mogelijk maakte om deze ongevulde spouwmuren met isolatie te injecteren en sindsdien zijn er miljoenen eigendommen met isolatie geïnjecteerd.

Als u snel op het internet zoekt, zult u veel mensen vinden die dood zijn tegen spouwmuurisolatie - de reden hiervoor is dat in sommige gevallen de spouwmuurisolatie problemen kan veroorzaken!

Problemen veroorzaakt door spouwmuurisolatie

Er zijn enkele veel voorkomende problemen die worden veroorzaakt door spouwmuurisolatie en die hieronder in detail worden besproken:

IN DE SPOUW WERD UREUMFORMALDEHYDE GEBRUIKT

Toen de spouwmuurisolatie enkele tientallen jaren geleden begon, werd een bepaald type schuim gebruikt dat in de loop der jaren geleidelijk aan afbrak, waardoor een giftig ureum-formaldehyde gas vrijkwam. Als je dit type isolatie hebt, wil je het misschien laten verwijderen, want het kan gevolgen hebben voor de gezondheid, omdat het gas kankerverwekkend is. Het andere probleem met dit specifieke type spouwmuur is dat het bij het afbreken van de spouw naar beneden glijdt, waardoor de bovenkant van de spouwisolatie vrij blijft, zodat er warmteverlies kan optreden.

Het goede nieuws is dat als gevolg van de moderne normen, dit type isolatie niet meer wordt geïnstalleerd!

Het gebouw is niet geschikt voor spouwmuurisolatie

Miljoenen eigendommen profiteren van de energiebesparing door spouwmuurisolatie, maar niet elk gebouw is geschikt. Als het gebouw zich in een gebied in België bevindt dat sterk blootgesteld is aan wind en regen, dan is spouwmuurisolatie waarschijnlijk een slecht idee. Vergeet niet dat een van de belangrijkste doelen van de spouw is om water af te voeren van het binnenblad van de baksteen, maar als de spouw wordt opgevuld, kan deze nieuwe isolatie paden voor water creëren om over de spouw heen te gaan en vocht in het huis te veroorzaken.

VERKEERD TYPE EIGENSCHAP VOOR ISOLATIE

Het is bekend dat de installateurs van Rogue de isolatie installeren met eigenschappen die niet geschikt zijn, zoals staalskelet- en houtskeletbouw of met poreuze bakstenen die de isolatie vochtig laten worden. We krijgen een groot aantal telefoontjes van huiseigenaren die niet in staat zijn om hun woning te verkopen en kopers die niet in staat zijn om een hypotheek te krijgen vanwege de aanwezigheid van spouwmuurisolatie in vakwerkhuizen.

OVERSTROMING OF BRANDSCHADE AAN DE ISOLATIE

Als de isolatie nat wordt of anderszins beschadigd raakt door een onvoorziene gebeurtenis zoals een overstroming, kan het nodig zijn de isolatie te verwijderen. Een voorbeeld hiervan kan zijn waar de watertank barst of waar een schoorsteenbrand is. Hier wordt waarschijnlijk vervangende isolatie aanbevolen zodra de defecte spouwmuurisolatie is verwijderd.

SLECHT GEÏNSTALLEERDE SPOUWMUURISOLATIE

De laatste reden is misschien wel het meest voorkomende probleem in verband met spouwmuurisolatie en is de meest voorkomende reden waarom mensen spouwmuurisolatie willen laten verwijderen. Als er wol in de spouw wordt geïnjecteerd en de monteur let er niet op, dan is de kans groot dat er gaten in de muur zitten waar geen isolatie is. Dit kan vocht veroorzaken, dus het kan aan te raden zijn om de isolatie te verwijderen.

Ook als er kralen in de spouw worden geïnjecteerd, moeten deze altijd met een soort lijm worden geïnjecteerd om de kralen bij elkaar te houden als ze op hun plaats zitten. Helaas duurt dit proces veel langer dan het injecteren van de spouwmuurisolatierails zonder lijm, zodat veel installateurs dit 'vergeten' te doen omdat het hen in staat stelt om van baan naar baan te rennen.

Het goede nieuws is dat spouwmuurisolatie met minimale moeite kan worden verwijderd. Indien geschikt/geschikt kan er nieuwe isolatie in de spouw worden geïnjecteerd of kan er een heel ander type wandisolatie worden gebruikt door de spouw leeg te laten (bijv. buitenmuurisolatie).

Hoe kan men spouwmuurisolatie verwijderen?

Op dit moment is het mogelijk om verschillende soorten isolatie te verwijderen, waaronder minerale vezels, geëxpandeerd polystyreen (parels) en ureumformaldehyde.

Waar de wolisolatie moet worden verwijderd, wordt deze door een grote vacuümmachine naar buiten gezogen. Bij gelijmde parels of ureumformaldehyde wordt, om dit soort isolatie uit de spouw te halen, bakstenen verwijderd en wordt de isolatie met behulp van een gespecialiseerde machine afgebroken. Als de isolatie eenmaal is afgebroken in kleinere delen, wordt deze eruit gezogen, vergelijkbaar met de wolwinning.

De hogedrukvacuümmachine wordt gebruikt om de isolatie uit de spouw te zuigen en de oude isolatie wordt opgezogen en van het terrein verwijderd, waardoor de spouw volledig vrij blijft van oude spouwmuurisolatie.

Als u een casestudy voor het verwijderen van spouwmuurisolatie wilt zien, klik dan op de onderstaande link - deze gaat dieper in op het proces van spouwmuurafzuiging.

We hebben landelijke spouwmuurextractiepartners die elke postcode behandelen, dus als u geïnteresseerd bent om uw spouwmuurisolatie te laten verwijderen, vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op. De prijzen variëren afhankelijk van het type isolatie dat moet worden afgezogen en de grootte van het werk - het goede nieuws is echter dat we in veel gevallen gebruik kunnen maken van direct beschikbare gegevens om nauwkeurige offertes te maken zonder de noodzaak om eerst een bezoek te brengen aan de woning.

Spouwmuurisolatie werkt wel - maar niet elke keer.

Het is de moeite waard om te benadrukken dat in de overgrote meerderheid van de gevallen spouwmuurisolatie een geweldige manier is om uw huis te isoleren - het is relatief goedkoop en de terugverdientijd is normaal gesproken slechts een paar jaar. De waarheid is echter dat niet elke woning spouwmuurisolatie moet worden geïnstalleerd, dus vraag in geval van twijfel altijd professioneel advies om te zien of het geschikt is voor uw woning.

Afzuigen van spouwmuurisolatie

Moet u spouwmuurisolatie van uw muren verwijderen? We hebben het land afgezocht naar de beste vakmensen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we alleen diegenen aanraden die we echt vertrouwen.

Als u wilt dat wij een lokale isolatie-extractie-expert voor u vinden, vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!