Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee en kan deze worden bijgevuld?

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope manier om de thermische efficiëntie en het comfort van uw woning te verhogen. Als uw huis sinds de jaren dertig van de vorige eeuw is gebouwd, heeft het waarschijnlijk spouwmuurtjes. Als dat zo is, dan zijn ze waarschijnlijk al gevuld. Het wordt in de spouw gepompt door kleine gaatjes in het metselwerk, waar het uitzet en zich vestigt. Lees ook spouwmuren isoleren prijs.

In theorie zou spouwmuurisolatie net zo lang moeten meegaan als uw huis. Hoewel dit in veel gevallen waar is, zijn er een paar situaties waarin dit vangnet niet van toepassing is.

Spouwmuurisolatie kan worden gehaast

De kans bestaat dat uw spouwmuurisolatie in de eerste plaats niet correct is geïnstalleerd, wat zowel de levensduur als het rendement kan schaden. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is er veel aandacht besteed aan energie-efficiëntie en zijn er door de overheid diverse subsidies beschikbaar gesteld om spouwmuren gratis te isoleren. De race om zoveel mogelijk te verzamelen voordat de subsidies opdrogen, betekent dat sommige installateurs hun werk overhaast doen, wat de kwaliteit/duurzaamheid ervan aantast. Na verloop van tijd verplaatsen of degraderen de materialen zich soms binnen de spouw, waardoor de thermische effectiviteit wordt aangetast en er mogelijk problemen ontstaan met vocht.

Levensduur van spouwmuurisolatiematerialen

Voor spouwmuurisolatie worden enkele verschillende materialen gebruikt: minerale wol, geëxpandeerd schuim en polystyreenkorrels.

Het komt zelden voor dat er problemen zijn met isolatieplaten van minerale wol. Nu standaard ingebouwd in nieuwbouw, zou het zeer moeilijk zijn om deze aan te passen of aan te vullen.

Hoewel zeldzaam, is het niet ongehoord dat deze EPS-parels uit de spouw ontsnappen, bijvoorbeeld door luchtstenen en ventilatieopeningen. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om de kralen bij te vullen, maar je zou er veel van verloren moeten hebben om het verschil op te merken.

Uitgebreide schuimisolatie kan in de loop van de tijd krimpen en kan in de loop van enkele jaren minder effectief worden.

Installeren van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie nodig? We hebben het land afgezocht naar de beste vakmensen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we alleen diegenen aanraden die we echt vertrouwen.

Als u wilt dat wij een lokale installateur van isolatiemateriaal voor u vinden, vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!