Polyisocyanuraat (Pir)

Wat is polyisocyanutraat?

Polyisocyanuraat, dat ook wel bekend is als Pir, is een hard schuim gemaakt van kunststof dat met name toegepast wordt om woningen thermisch te isoleren. Naast Pir worden ook andere schuimen en materialen gebruikt om woningen te isoleren, zoals pur (polyurethaan_, glaswol, steenwol en polystyreen. Mooie eigenschappen van Pir zijn onder meer het feit dat dit isolatiemateriaal lang meegaat en niet vervuilend is voor het milieu.

Voordelen van Pir

PIR wordt hoofdzakelijk gebruikt voor warmte-isolatie. Pir heeft als isolatiemateriaal uiteenlopende voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Pir heeft betere isolerende eigenschappen dan bijvoorbeeld pur. ook bij een beperkte drukte isoleert Pir prima.
  • Pir neemt geen vocht op en is daarom goed bruikbaar in vochtige omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van platte daken of spouwmuren.
  • Ander voordelen van Pir zijn de lichtheid van het materiaal qua gewicht en het feit dat Pir brandvertragend werkt. Pir is dan ook een veilige en effectieve manier van isoleren.

Meer informatie opvragen

Wil je jouw woning ook goed en effectief thermisch laten isoleren, kies dan voor isolatie met Pir bij de expert op dit gebied: Isolatiewerken JK. Neem nu contact met ons op via isolatiewerken-jk.be of bel onze klantenservice voor meer informatie.