Wat is het verschil tussen spouwmuurisolatie en vaste muurisolatie?

Wat is het verschil tussen spouwmuurisolatie en vaste muurisolatie?

Dit kan een beetje verwarrend zijn, dus laten we eens kijken naar de twee belangrijkste soorten isolatie voor uw muren en wanneer ze van toepassing zijn.

Wat is een spouwmuur?

Spouwmuren zijn in de eerste helft van de 20e eeuw ontwikkeld als een manier om vocht te verminderen. Heel eenvoudig: in plaats van een 9 inch dikke bakstenen muur tussen de binnen- en buitenkant van het huis, heeft een spouwmuur twee lagen baksteen, met een tussenruimte. De tussenruimte kan 20 tot 100 mm breed zijn en betekent dus dat spouwmuren vaak veel breder zijn dan een massieve bakstenen muur.

U kunt zien of uw woning een spouwmuur is door te kijken naar eventueel blootgesteld metselwerk. Als alle bakstenen even lang zijn (d.w.z. ze zijn allemaal in de lengte gelegd) heeft u waarschijnlijk een spouwmuur. U kunt ook kijken naar de breedte van de muur - als deze meer dan 270 mm breed is, is de kans groot dat u een spouwmuur hebt.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is vrij goedkoop te installeren en duurt bij een gemiddeld huis maar een paar uur. Het gat tussen de bakstenen wordt opgevuld met een van de verschillende materialen tegen een kostprijs van ongeveer £5-8 per vierkante meter. Het is goedkoop, eenvoudig te installeren en bespaart u veel op uw rekeningen. De meeste woningen in het land die in staat zijn om deze vorm van isolatie te installeren hebben het al laten doen.

Er zijn een paar verschillende soorten spouwisolatie. Moderne eigendommen worden gebouwd met isolatie die al aanwezig is, meestal met stijve plaat isolatie. Wanneer isolatie achteraf wordt aangebracht voor een oudere woning, zijn de opties de goedkopere isolatie van het type glasvezel, of polystyreen kraalisolatie, die duurder is, maar een hogere prestatie heeft. Er zijn ECO-subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie, zodat u meestal het werk zwaar gesubsidieerd krijgt, zo niet gratis.

Wat is een stevige muur?

Een massieve bakstenen muur is precies zoals hij klinkt. Typisch twee bakstenen breed, waarbij elke rij bakstenen in elkaar grijpt om een volledig massieve 9 inch bakstenen muur te vormen. Er is geen opening tussen de bakstenen om te isoleren, en dus moet u ofwel de binnenzijde van het pand isoleren, ofwel dit uitwendig doen.

Dit soort muren kan worden geïdentificeerd door opnieuw naar het metselwerk te kijken. Als de bakstenen afwisselen tussen een mengeling van kop- (korte) en strekmetalen (lange), heb je een massieve muur. Als het pand is bepleisterd, controleer dan de breedte van de muur - als deze minder dan 260 mm is, is de kans groot dat de muur massieve baksteen is. De overgrote meerderheid van de eigendommen die voor de jaren '30 gebouwd zijn, zullen massieve bakstenen zijn.

Wat is massieve muurisolatie?

Of u nu kiest voor inwendige of uitwendige isolatie, massieve muurisolatie is duur. Er is enige financiering beschikbaar voor deze vorm van isolatie, maar u zult waarschijnlijk een eigen bijdrage moeten leveren in het rijk van duizenden in plaats van honderden kilo's.

Het isoleren van een typische massieve muur maakt een nog groter verschil voor een woning dan spouwmuurisolatie, met een typische halfvrijstaande woning die een besparing van £300 op hun rekening ziet, of ongeveer 25% van de verwarmingsrekening van een huis. Dat is een serieuze geldbesparing!

Wat is het verschil in kosten?

Veel mensen krijgen een schok als ze de kosten van massieve wandisolatie horen. Het is een zeer arbeidsintensieve, materiaalrijke klus die weken in plaats van uren duurt om goed te installeren. Spouwmuurisolatie kan in een paar uur op een gelijkwaardig terrein worden uitgevoerd en de kosten zijn een orde van grootte lager. Voor spouwmuurisolatie geldt £5-8 per vierkante meter in vergelijking met £100 per vierkante meter voor massieve wandisolatie. Helaas kunt u niet kiezen tussen deze twee, het hangt af van het bouwtype van uw woning wat betreft het type isolatie dat u nodig heeft.

Gerelateerd: De U-waarden onder de knie krijgen!

Is het de moeite waard?

Muurisolatie is altijd de moeite waard op de lange termijn, als u eenmaal rekening houdt met de besparingen die u zult maken. De verschillende beschikbare subsidies maken het echt aantrekkelijk, zelfs als u zelf wat geld moet bijdragen. Wacht niet, neem contact met ons op en kijk of u er voordeel uit kunt halen!

Het aanbrengen van massieve wandisolatie

Geïnteresseerd in een degelijke wandinstallatie? We hebben het land afgezocht naar de beste vakmensen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we alleen diegenen aanbevelen die we echt vertrouwen.