Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen?

Wanneer je een energiebewuste huiseigenaar bent, ben je uiteraard al op de hoogte van de energiebesparende voordelen die spouwmuurisolatie biedt. Toch kan in een aantal gevallen juist het verwijderen van de aanwezige isolatiematerialen voordeel bieden. Dan is er weer ruimte voor moderne en optimale spouwmuurisolatie waar je direct het energiebesparende voordeel van zult merken. Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen? Dat is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Op deze pagina geven we hier graag wat meer informatie over, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen.

Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen?

Een heel eenvoudige vraag, toch is deze niet zo eenvoudig te beantwoorden. Er zijn namelijk een aantal factoren die we in acht moeten nemen zoals:

  • Wat is het bouwjaar van de woning? Denk aan de periode voor 1950, tussen 1950 en 1980 of na 1980.
  • Hoe groot is de oppervlakte van de spouwmuren waarvan de spouwmuurisolatie verwijderd moet worden?
  • Welk soort spouwmuurisolatie moet verwijderd worden? Bijvoorbeeld glaswol of PUR schuim.
  • Op welk termijn moeten we werkzaamheden uitgevoerd worden?
  • Wat zal na het verwijderen van de oude isolatie de vervolgstap zijn?
  • Zijn er specifieke aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden zoals de dikte van de spouwmuur?

Niet iedere vulling is hetzelfde

Een belangrijk aspect bij het beantwoorden van de vraag “wat kost spouwmuurisolatie verwijderen?” is het materiaal dat vervangen moet worden. Zo is PUR schuim en UF schuim lastiger om te verwijderen dan andere soorten isolatie. Het oude materiaal zal eerst met een straalmiddel verpulverd moeten worden, waarna het opgezogen kan worden. Met bijvoorbeeld losse parels is deze stap niet vereist.

Repareren van spouwmuurisolatie Toch betekent schuim in de spouwmuren niet automatisch dat de kosten ook hoger komen te liggen. Zo is het in een aantal gevallen ook mogelijk om het schuim plaatselijk te repareren. Wanneer de isolatie op een aantal plekken nog gewoon volstaat hoeft deze niet geheel verwijderd te worden. Daarmee worden de kosten flink gedrukt. De specialist kan hierin adviseren.

Welke nieuwe isolatie gebruiken?