Soorten spouwmuurisolatie Pittem - Prijs - offerte - spouwmuur laten isoleren

Spouwmuurisolatie Pittem

spouwmuurisolatie Pittem

Opzoek naar spouwmuurisolatie Pittem ?

Er komt steeds meer aandacht voor woningisolatie, uit het oogpunt van milieuvriendelijk wonen, en uiteraard ook om kosten te besparen. Voor spouwmuurisolatie Pittem is Isolatiewerken JK uw vertrouwde partner. In deze regio staan veel woningen met spouwmuren die niet geïsoleerd zijn. Door uw spouwmuren isoleren zult u direct gaan besparen op de stookkosten. Daarnaast heeft isolatie van de spouwmuren nog meer voordelen, die zullen we op deze pagina benoemen.

Voor de mogelijkheden bij spouwmuurisolatie Pittem en dakisolatie Pittem kunt u terecht bij Isolatiewerken JK.

Heeft uw woning spouwmuren?

Heeft uw woning spouwmuren Pittem

Niet elke woning beschikt over spouwmuren, voordat u start zult u eerst moeten controleren of uw woning spouwmuren heeft. Sinds ongeveer 1920 worden er woningen gebouwd met spouwmuren, sinds 1975 wordt er steeds meer spouwmuurisolatie Pittem toegepast bij nieuwe woningen. Wanneer u niet zeker bent of uw muren voorzien zijn van spouwmuren kunt u controleren of de afstand tussen de binnenmuren isoleren en buitenmuur 25 cm of meer is, dan zullen er spouwmuren aanwezig zijn. U kunt dit het beste zien bij de voordeur of achterdeur.

Voordelen van spouwmuurisolatie Pittem

voordelen

Voor woningen in deze regio zijn er enkele heel interessante voordelen om de spouwmuren van uw huis te laten isoleren. Dit zijn de voornaamste voordelen:

  • Door de spouwmuren te isoleren zal het huis minder warmte verliezen, daarmee kunt u jaarlijks flink besparen op de stookkosten.
  • In de warme maanden zal het huis ook beter geïsoleerd zijn tegen de warmte van de zon. Het effect is afhankelijk van de positie van de woning.
  • muurisolatie Pittem is onzichtbaar en het proces is schoon en snel, mits het door een specialist wordt uitgevoerd.
  • Door het isolatiemateriaal zal ook het geluid worden gedempt, zeker wanneer u aan een doorlopende weg woont zal dit een groot voordeel zijn. Wanneer er een hobby drummer bij de buren woont zal dit ook rust bieden.

De energiebesparing en de geluidsdemping is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het materiaal dat wordt gebruikt bij de isolatie. Zo laat PUR de muren optimaal ademen, terwijl steenwol beter geluid dempt. Bespreek vooraf met de aannemer de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie.

Meer weten over spouwmuren en muurisolatie Pittem? Neem direct contact op met Isolatiewerken JK voor spouwmuurisolatie Pittem.

Zelf uitvoeren

zelf doen spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal doe-het-zelf bedrijven die de benodigde materialen verhuren of verkopen. Voordat u besluit op deze wijze kosten uit te sparen willen we u adviseren goed na te denken alvorens dit besluit te nemen. Er zijn diverse manieren om de muren op te vullen, en met verschillende materialen die elk hun eigen specifieke kenmerken bezitten. Zo kunt u werken met PUR, steenwol, glaswol of parels. U moet gaten boren om de vulling tussen de muren te spuiten. Wanneer u dit niet juist uitvoert, of de verkeerde materialen gebruikt kunt u niet eenvoudig overnieuw beginnen. Laat u vooraf adviseren voordat u start met isolatie aan uw woning.

Voor spouwmuurisolatie Pittem en andere vormen van isolatie kunt u terecht voor vrijblijvend advies bij JK Isolatiewerken.

Nadelen spouwmuurisolatie?

Nadelen spouwmuurisolatie: We kunnen lang niet in iedere gevel spouwmuurisolatie aanbrengen. In de eerste plaats moet de gevel immers dampdicht zijn. Is dat niet het geval? Dan kan er door het aanbrengen van spouwmuurisolatie beschadiging optreden aan de gevel.

nadelen spouwmuurisolatie

Welke soorten spouwmuurisolatie / Methodes en materiaal bestaan er.

soorten spouwmuurisolatie

Er bestaan verschillende soorten isolatie. Maar welke is nu de beste en wat is het verschil tussen deze spouwmuurisolatie ? Hieronder een ovezicht van de soorten spouwmuurisolaties Pittem die beschikbaar zijn.

Vraag vandaag nog uw offerte aan voor spouwmuur isoleren en start met uw terugverdientijd

Knauf Supafil spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie Knauf Supafil Pittem

Knauf Supafil isolatie materiaal wordt gebruikt voor zowel nieuwe als bestaande woningen te isoleren. Het product bestaat uit witte, zachte glaswolvlokken die vochtwerend zijn. Dankzij de uniek vlezelstructuur van deze glaswol is deze ideaal voor het na-isoleren van je spouwmuur. Gewone glaswol is niet vochtafstotend, maar Supafil wel en hierdoor zal het zijn isolatiewaarde behoude.

Vandaag nog offerte aanvragen voor muurisolatie spouwmuurisolatie ?

Wat is het

Het grootste voordeel van Knauf Supafil spouwmuurisolatie is dat het niet zo duur is tov de andere isolatiematerialen. Het materiaal is ook onbrandbaar alsook vochtweren. De isolatiewaarde is van een hoge waarde voor spouwmuur isoleren. Je krijgt dan ook 10 jaar lang garantie op dit product, maar je kan ervan uit gaan dat dit product levenslang meegaat zonder verlies op je isolatiewaarde. 75% van Knauf Supafil bestaat uit gerecycleerd glas waardoor dit product meer milieuvriendelijk is dan bijvoorbeeld PUR .

Vandaag nog offerte aanvragen voor muurisolatie spouwmuurisolatie ?

Gemiddelde prijs spouwmuurisolatie

Zoals bij elke isolatie Pittem zoals de prijs per vierkante meter bepaald worden aan hand van de oppervlakte van de woning, dikte van de spouwmuur en de moeilijkheid. Je moet rekenen op een prijs van 15-20 euro per vierkante meter voor isolatie. Tevens kan je weer beroep doen op de premie Pittem waardoor je factuur verminderd zal worden met 5-6 euro per vierkante meter.

De kenmerken

Waarom kiezen spouwmuurisolatie en wat zijn de voordelen hiervan:

  • Zeer energiebesparend
  • Niet brandbaar
  • De allerhoogste isolatiewaarde als glaswol.
  • Zorgt voor warmte in de winter en verfrissing in de zomer.
  • Geluiden worden gedempt. Zowel binnen naar buiten als van buiten naar binnen.
  • Er kan geen water door en is daarom waterafstotend.
  • De glaswol kan niet inzakken in de spouwmuur.
  • Geen last van schimmelvorming en bacteriën.
  • Geen last van ongedierte zoals ratten of muizen.

Het kan zowel gebruikt worden als bij een renovatie alsook bij nieuwbouwwoningen voor isolatie spouwmuur.

Lees meer over Knauf Supafil

Pur spouwmuurisolatie Pittem

spouwmuurisolatie pur Pittem

Pur isolatie is één van de beste isolatie materialen om je spouwmuur te isoleren. Pur heef took een redelijk korte terugverdien tijd. Maar wat is Pur nu juist en wat zijn de voor- en nadelen hiervan.

Wat is PUR

De afkorting PUR staat voor Polyurethaan schuim. Het product bestaat uit 2 delen namelijk polyol en PMDI. Door het samen brengen van deze 2 producten zal er een chemische reactie ontstaan. Na de chemische reactie zal het vloeistof uitzetten waardoor er hard schuim onstaat. Pur wordt niet alleen gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur, maar kan ook gebruikt worden voor het isoleren van daken,gevels en vloeren.

Voor en nadelen PUR

Voordelen PUR

Pur isolatie kan je perfect bij smalle en vervuilde muren. De minimum dikte van een spouwmuur voor isolatie met PUR dient 3cm te zijn. Door het compacte volume van PUR zullen de gaten die in de muur gemaakt moeten worden zeer klein zijn waardoor de schade minimaal is aan de muur.

Doordat PUR een damp openisolatiemateriaal is heeft het ook een isolatiewaarden. Een vochtige buitenomgeving geeft geen probleemomdat PUR geen vocht opneemt. Hierdoor zal de isolatiewaarde ook altijd constant blijven.

Nadelen PUR

Aangezien dat PUR zich aan alle materialen gaat hechten in de muren, zullen deze materialen moeilijk nog herbruikbaar zijn. Door dit voorval is PUR minder milieuvriendelijk dan andere materialen. Wel is PUR bijna het meest isolerend.

Na het aanbrengen van de PUR isolatie kan er een chemisch lucht ontstaan die ook voor geur hinder kan zorgen. Deze lucht zal na enkele dagen wel verdwijnen maar toch raden we aan om voor een goede ventilatie te zorgen de eerste dagen.

Lees meer over spouwmuurisolatie pur

EPS parels of piepschuim

EPS parels of piepschuim Pittem

Eps parelsof korrel worden het meest gebruikt voor de na-isoleren oplossingen. Ze worden dus vooral gebruikt bij bestaande spouwmuren en ze zijn zeer milieuvriendelijk omdat er weinig kans op vochtproblemen is.

Wat zijn EPS

De EPS parels zijn vervaardigd uit korrels van polystyreen (waterstof en koolstof). Hierdoor is het materiaal milieuvriendelijk. De massa bestaat uit 2% polystyreen en 98% uit lucht. Zoals geweten is lucht een zeer goede isolator. EPS bestaat al een zeer lange tijd waardoor we ook weten dat de isolatiewaarde behouden kan worden. Door de studies is gebleken dat de waarde zelfs na 40 jaar nog zo goed als intact is. Als de korrels toch vewijderd moeten worden kunnen ze perfect gerecycleerd worden. Dit is dus een groot voordeel tov isolatie met PUR Pittem waar dit niet kan.

Prijs EPS

Voor de spouwmuur te laten isoleren met EPS korrels mag je rekenen op een prijs van 20 à 25 euro per vierkante meter. De exacte prijs hangt dan weer af van de oppervlakte en de moeilijkheid. Ook de dikte van de spouw heeft een invloed op de totale prijs voor de isolatie met EPS Korrels. Na het isoleren krijg je al de nodige documenten die je nodig hebt voor het aanvragen van je isolatie premie. Deze isolatiepremie zal 5-6 euro per vierkante meter bedragen naargelang het jaar.

Soorten EPS Korrels

Uiteraard zijn er ook verschillende soorten en merken van spouwmuurisolatie EPS parels op de markt. Allemaal hebben ze hun eigen isolatiewaarde alsook worden ze allemaal anders geïnstalleerd. Hier dien je dan ook rekening mee te houden wanneer je prijzen gaat vergelijken bij verschillende leveranciers. Bij deze een overzicht van de verschillende parels.

Neopixels

Deze korrels van BASF hebben een grotere isolatiewaarde dan andere EPS parels. Ook door hun passende vorm onderscheiden ze zich van alle andere EPS korrels. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor toe te passen bij bestaande woningen.

hr termoparels

HR termoparels kunnen zonder verlies van snijafval en onder bijna alle weeromstandigheden geplaatst worden. Door hun samenstelling kunnen zowel hout en spouwmuur sneller en beter drogen. Een spouw gevuld met deze parels kunnen zo een 2cm smaller worden en toch dezelfde isolatiewaarde bieden als andere isolatiematerialen.

Voordelen EPS

De meeste voordelen van EPS is bij het na-isoleren van een woning. Er zijn ook nog andere voordelen we sommen ze even op:

Geen vochtproblemen, schimmels en bacteriën

In een spouw is er over het algemeen veel vocht aanwezig daarom moet de na-isolatie van de spouwmuur beschermen tegen vochtdoorslag op de binnenmuren. De Eps korrels zijn waterafstotend, hierdoor is de kans op vochtproblemen geminimaliseerd.

Ecologische voetafdruk

EPS is milieuvriendelijk en recycleerbaar. Dit is een groot voordeel tov de andere islotie materialen.

Hechting

Inzakking is vrijwel onmogelijk omdat de korrels elke opening invullen.

Wol

Minerale wol wordt veel toegepast als isolatiemateriaal om wille van zijn materiaaleigenschappen. De wol valt meer qua prijs en men kan dit eenvoudig gebruiken en installeren.

Wat is minerale wol

De wol zijn gesponnen draden van ofwel glas ofwel van steen. Ze worden op een bepaalde manier samengevoegd zodat ze wollig overkomen. Vervolgens worden ze weer verder samengeperst tot platen of dekens. Deze platen of dekens worden dan gebruikt als isolatiemateriaal. De losse wol en dekens worden vooral gebruikt.

Eigenschappen Wol Pittem
  • Minerale wol is niet brandbaar
  • het bevat een geluidsiolerende eigenschap
  • Veroorzaakt geen vochtproblemen
  • Kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden
  • Kan tegen schimmelvorming

Glaswol

Glaswol wordt gemaakt uit zand en gerecycleerd glas. Dit isolatiemateriaal is beschikbaar in de vorm van platen en dekens, maar voor spouwmuurisolatie Pittem wordt meestal gebruik gemaakt van inblaaswol, die het uitzicht van witte katoenpluizen heeft.

Steenwol

Steenwol isolatie Pittem wordt ook gebruikt en wordt soms ook wel rotswol genoemd. Net als glaswol is steenwol een minerale wol, maar heeft het niet dezelfde hoge isolatiewaarde als glaswol.

Crepi

Crepi met isolatie Pittem is een multifunctionele gevelbekleding die tal van voordelen heeft. Bij het renoveren van je woning hoef je niet meer van binnenin te isoleren waardoor je geen ruimte verliest en je interieur op stelten moet zetten.

Wat is spouwmuurisolatie Pittem

wat is spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaan uit 2 evenwijdige delen. We noemen ze ook wel eens de binnen en buitenmuur. Tussen deze 2 muren bevindt zich een open ruimte. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Deze spouw zorgt ervoor dat er geen vochtdoorslag van buiten naar binnen kan gaan. Ze heeft tevens ook een isolerende functie. Daarom brengt men voor extra warmte isolatie Pittem aan. Ook wel spouwmuurisolatie Pittem genoemd.

Een spouwmuur kan je aan een aantal dingen herkennen, zo kan je zien of je woning een spouwmuur heeft. Er zijn 5 manieren waarop je kan zien of je woning een spouwmuur heeft:

Volgens de bouwplannen

Als je op de bouwplannen een ruimte ziet tussen de binnen en buitenmuur dan weet je zeker dat je woning spouwmuren bevat.

Volgens het bouwjaar

Als je woning voor 1920 was gebouwd dan zal deze waarschijnlijk geen spouwmuur hebben. Dit komt omdat er toen nog geen spraken was van een binnen en buitenmuur. De woning werd toen gebouw met 1 enkele muur. Het grote nadeel hiervan is dat deze woningen niet beschermd zijn tegen vocht, wat zeer slecht is voor de inwoners.

Om dit vochtprobleem te voorkomen werden de huizen vanaf 1920 met een spouwmuurgebouwd. Dus als je woning voor 1920 gebouwd is, is de kans klein dat je een spouwmuur hebt. Een woning gebouwd tussen 1920 en 1980 heeft waarschijnlijk wel een spouwmuur.

De dikte van de muren

Als je naar de dikte van je muren gaat kijken en deze is meer dan 25cm dan heb je zeker een spouw. Is deze minder dan 25cm dan heb je waarschijnlijk geen spouw of een heel dunne spouw. Als je niet zeker bent kan je altijd een klein gaatje boren in de muur. Schiet de boor door tijdens het boren dan heb je een spouw tussen je muren. De spouw wel minimum 5cm zijn. Ook is de breedte belangrijk voor het kiezen van eht materiaal. Zo kan niet alle materiaal in elke breedte gebruikt worden. Voor een smalle spouw gebruikt men meestal isolatieparels voor bredere kan men kiezen uit: Glaswol, pur-isolatie, ...

Luchtkokers

Als er luchtkokers in de gevel zijn wil dit meestal ook zeggen dat er een spouwmuur aanwezig is. Als er geen verluchtingskoker aanwezig is wil dit nog niet zeggen dat er geen spouwmuur is.

Volle muur

Heeft jouw woning een volle muur, dan zal er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn. Deze volle muur herken je meestal doordat de stenen dwars gemetseld zijn. Let wel op het kan toch nog zijn dat er een spouwmuur aanwezig is bij een volle muur. Meestal is dit wel niet het geval.

Na isoleren met spouwmuurisolatie

Na-isolatie spouwmuurisolatie

Heeft uw woning een spouwmuur zonder isolatie ? Dan kan je deze gemakkelijk laten na isoleren. De isolatie van de spouwmuur wordt van van buitenaf aangebracht. Het voordeel herivan is dat er nergens gebroken moet worden. Deze kan ook op minder dan 1 dag geplaatst worden.

Voordelen na-isoleren

Weet je niet of je je spouwmuur met na-isoleren ? Hier enkele voordelen op een rijtje.

  • Geen breedwerken en snel geplaatst. In de gevel wordt via kleine gaten het isolatiemateriaal aangebracht. Dit is op minder dan 1 dag gedaan.
  • Temperatuur binnen. Je zal in huis een temperatuur verschil voelen. Zo zal het er in de zomer frisser zijn en in de winter warmer.
  • Geen ruimteverlies. Je moet niet inleveren op woonruimte zowel binnen als buiten blijft de ruimte hetzelfde
  • Energiebesparend. Je bespaart gemiddeld 10 kubieke meter gas per vierkante meter. Danzij deze lagere energie factuur is je inverstering binnen de 2 à 5 jaar terugverdiend.

Prijs

Prijs na isoleren

De prijs voor na isoleren van je spouwmuur is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de oppervlakte.

Prijs met glaswol

Voor het na isoleren met glaswol moet je op een prijs rekenen van 15-20 euro per vierkante meter.

Prijs met EPS-parels

De prijs voor het na isoleren met EPS-parels kost je ongeveer tussen de 20 en 25 euro per vierkante meter.

Prijs na isoleren met PUR-schuim

Tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter kost het je als je kiest voor het na isoleren met PUR schuim.

Het na isoleren kan je best niet zelf doen maar door een ervaren vakman. Deze heeft namelijk de juiste kennis en zo ben je zelf ook verzekerd. Ook voor het na-isoleren kan je in aanmerking komen voor een isolatie premie.

Meer informatie over na-isolaren van je spouwmuur.

Prijs Spouwmuurisolatie Pittem

prijs spouwmuurisolatie

De prijzen per vierkante meter voor muurisolatie zijn naargelang het gebruikte materiaal. Zo zal de prijs voor glaswol goedkoper zijn dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van EPS parels voor je spouwmuur. De duurste oplossing is nog altijd spouwmuursisolatie met PUR. Hiervoor moet je een prijs rekenen van ongeveer 25-30 euro per vierkantie meter.

Spouwmuurisolatie Pittem prijs terugverdiend

Binnen de 3 à 4 jaar is de prijs terugverdiend wanneer je gebruik maakt van EPS, glaswol of PUR als spouwmuurisolatie voor je spouwmuur. Meer informatie nodig over de prijs vul dan ons contactformulier in.

Premie voor spouwmuurisolatie Pittem

Premie

Om minder te moeten betalen kan je ook aanspraak maken op een spouwmuurisolatie premie Pittem. Hierdoor kan je soms al binnen de 2 jaar uw investering terug verdienen.

Soorten isolatiepremies

Er zijn verschillende premies waarop je beroep kan doen.

Netbeheerder premie

Je kan tot 6 euro per vierkante meter als in aanmerking komen bij je netbeheerder voor je premie voor spouwmuurisolatie. Let wel op alle werken moeten steeds gebeuren door een aannemer en de isolatie in de spouw moet een minimale dikta van 5cm hebben.

6% btw tarief

Wanneer je woning ouder is dan 5 jaar en je de werken door een gespecialiseerde firma laat uitvoeren,kan je in aanmerking komen voor het verlaagde btw tarief van 6%

Vraag vandaag nog een offerte aan voor isolatie spouwmuur.

Veel gestelde vragen over spouwmuurisolatie

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2021 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden - Sitempa