Xtratherm biedt innovatieve isolatieoplossingen

Een cruciale stap in het maken van een comfortabel, energiezuinig en ecologisch duurzaam gebouw is het kiezen van de juiste isolatie. Xtratherm ondersteunt de bouwsector met een ruim assortiment aan innovatieve isolatieoplossingen. Xtratherm heeft de beschikking over drie moderne en goed geoutilleerde productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België. Met behulp van geavanceerde technologie worden de producten gefabriceerd. Alles is er op gericht om de materialen aan de hoogste kwaliteitseisen te laten voldoen. De producten zijn bestemd voor leveranciers en projecten in heel West-Europa.

Xtratherm focust op mensen>/h1>

Bij Xtratherm draait het vooral om de relatie tussen mensen. In de ruim twintig jaar dat het bedrijf bestaat is daarin veel ervaring opgedaan. De essentie is dat het bij de contacten met klanten en partners niet alleen om het leveren van producten gaat, maar ook om de manier hoe dat wordt gedaan. Begrip voor de klant, aandacht voor details en altijd zoeken naar de beste oplossing. Dat zijn de waarden die bij Xtratherm hoog in het vaandel staan. Bij elk project en in de richting van elke klant.

Cultuur van teamwork en service

Vanuit die visie is het omvangrijke assortiment aan producten ontwikkeld. Dat betekent dat het niet uitmaakt of een product bestemd is voor een prestigieus project of voor een eenvoudige woning. Elke klant wordt op dezelfde klantvriendelijke manier behandeld. Want iedereen heeft recht op efficiency, gebruiksgemak en maximale energiebesparing. Om zo te kunnen werken heeft Xtratherm daarom een flexibele organisatiestructuur. Beslissingen worden snel genomen met een sterke focus op klanttevredenheid. Xtratherm kijkt daarbij altijd naar de lange termijn. De ervaring leert dat iedereen, klanten en werknemers, daar uiteindelijk het meeste voordeel van hebben.

Xtratherm staat garant voor duurzaamheid

Door Xtratherm producten te gebruiken gaat het energieverbruik omlaag. Daarmee daalt ook de uitstoot van CO2 en wordt minder schade veroorzaakt aan de leefomgeving. Met de producten van Xtratherm is het niet moeilijk om aan de eisen van het Bouwbesluit te voldoen. Sterker nog: een groot deel van de producten is speciaal ontwikkeld voor toepassing in Laag Energie gebouwen en Passiefhuizen. Om de kwaliteit van de producten te garanderen is er een voortdurende monitoring van het productieproces en worden strenge kwaliteitscontroles uitgevoerd.

Xtratherm spouwmuurisolatie

Xtratherm adviseert om het isoleren van een gebouw goed te plannen. Want de voordelen van spouwmuurisolatie met PIR-platen zijn legio. Deze platen zijn eenvoudig aan te brengen, ze hebben een hoog thermisch rendement, het materiaal is vochtbestendig en niet schadelijk voor de gezondheid. Doordat de platen door middel van een tand- en groefafwerking in elkaar grijpen wordt voorkomen dat er koudebruggen ontstaan. PIR-platen zijn dus comfort verhogend en leveren een forse besparing op energie op. Deze platen kunnen echter alleen worden aangebracht tijdens de bouw van een gebouw of bij een ingrijpende verbouwing.

Uitgebreide productinformatie

Op de site van Xtratherm is het eenvoudig om het juiste product te vinden voor een isolatieproject. Onder ‘toepassingen’ zijn de categorieën Muren, Vloeren, Hellende Daken en Platte Daken te vinden. In elke categorie zijn productspecificaties, een prestatieverklaring en een video te vinden over de geschikte producten. Wie rechtstreeks naar de lijst met producten gaat kan per product de specificaties of een prestatieverklaring bekijken. Als er dan nog vragen zijn kan er via de site een ‘verzoek om terug te bellen’ worden gedaan.