Confortex levert isolatie-producten voor de klusser

Isoleren hoeft niet altijd technisch ingewikkeld en heel duur te zijn. Confortex heeft een groot aantal isolatieproducten ontwikkeld waarmee energie kan worden gespaard en waarmee de woning wordt getransformeerd in een meer comfortabele leefomgeving. Deze producten zijn eenvoudig toepasbaar. Ze kunnen door iedereen die een beetje handig is worden gemonteerd. Het assortiment van Confortex omvat vele soorten tochtprofielen voor venster- en deurkozijnen, isolerende folie voor de ramen en isolatiemateriaal om achter de radiator te plaatsen. Ook de simpele tochthond ontbreekt niet.

Confortex pakt tocht bij de ramen aan

In veel woningen is het in de buurt van de ramen in de winter behoorlijk koud, zeker als het buiten hard waait. Door allerlei kieren komt de wind naar binnen. Met de rubber of kunststof tochtprofielen van Confortex kan dit eenvoudig worden verholpen. De meest eenvoudige oplossing is een rubber strip, die in de kieren kan worden gedrukt. Er zijn ook strips van kunststof, die met spijkers, nietjes of lijm rondom de ramen worden bevestigd. Een andere populaire oplossing zijn de zelfklevende rubberprofielen. Met deze Confortex-producten behoort tocht langs de ramen voor lange tijd tot het verleden.

Dichtingsprofielen voor grotere gaten

Bij oudere woningen ontstaan er in de loop der jaren soms grote kieren tussen het metselwerk en de kitlijsten rondom ramen en deuren. Die kunnen worden opgevuld, afgedicht en dichtgestopt met de dichtingsprofielen van Confortex. De profielen zijn geschikt voor gebruik binnen- en buitenshuis. De profielen worden in de kieren van 10 tot maximaal 20 millimeter gedrukt. Als de profielen buitenshuis worden gebruikt is het aan te bevelen om ze af te dekken met stopverf. Daarmee wordt voorkomen dat er na verloop van tijd door weersinvloeden barsten ontstaan.

Confortex deurstrippen tegen tocht

Deuren zijn een bekende bron van tocht. Als er veel ruimte tussen de onderkant van de deur en de vloer zit kan er een koude luchtstroom ontstaan. Dat geeft vooral overlast als de temperatuur in de ene ruimte hoger is dan in de andere, zoals bij deuren tussen de woonkamer en de hal. Met de Confortex deurstrippen verdwijnt die tocht. Het assortiment omvat allerlei soorten deurstrippen. Sommige moeten aan de deur worden gelijmd of geschroefd, maar er zijn ook modellen die eenvoudig om de deur kunnen worden geschoven. De meest simpele oplossing is een tochthond.

Confortex raamfolie halveert het warmteverlies

Ramen, vooral met enkel glas, zijn koude plekken in huis. Met de Confortex raamfolie wordt het warmteverlies door het glas met 50% omlaag gebracht. De raamfolie vormt een dunne luchtlaag, die isoleert volgens hetzelfde principe als dubbele beglazing. De folie wordt geleverd in rollen van 1,5 x 5 meter en is voorzien van 25 meter transparante band. De folie is eenvoudig aan te brengen en past op elk raam. Een extra voordeel bij enkel glas is dat de condensatie op de ramen vermindert.

Radiatorfolie en buisisolatie

Uiteraard heeft Confortex ook de bekende isolatie voor de radiator in het assortiment. Die wordt achter de radiator geplaatst. De folie reflecteert 90% van de warmte en voorkomt dat deze in de muur verdwijnt. Met de Confortex buisisolatie wordt warmteverlies in de verwarmingsbuizen tegen gegaan. De producten van Confortex zijn in de bouwmarkt gemakkelijk herkenbaar door de kenmerkende rode verpakking. Die is voorzien van duidelijke montagevoorschriften. Voor wie aanvullende informatie nodig heeft is, er een weblink beschikbaar met een uitgebreide productbeschrijving en een montagehandleiding.