Climasnap isoleert de waterleidingen

Energie besparen in huis begint met het beperken van het warmteverlies door de leidingen van de verwarming. Dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Met de Climasnap isolatie van NMC zijn de verwarmingsbuizen in een oogwenk geïsoleerd. Dat is meteen terug te zien op de energiefactuur. De buisisolatie beschermt alle zichtbare warme en koude leidingen binnenshuis tegen verlies van warmte of kou. Het Climasnap-assortiment bevat heel wat verschillende soorten isolatiemateriaal. Voor elke buis is er wel een geschikte soort te vinden.

Met Climasnap twee vliegen in één klap

Door de lage warmtegeleiding kan de Climasnap buisisolatie met een dikte van amper 15 millimeter een prima bescherming garanderen. Alle koude leidingen zijn daardoor optimaal beschermd tegen bevriezing en corrosie. Maar de isolatie heeft nóg een voordeel: het zorgt ook voor een opmerkelijke energiebesparing. Door het isoleren van de warmteleidingen van onder anderen de verwarmingsketel is er minder warmteverlies in de leidingen en wordt er flink wat brandstof bespaard. De Climasnap buisisolatie bewijst daarmee zijn nut het hele jaar door.

Leidingen volledig isoleren

Om optimaal te profiteren van de energiebesparingen van de Climasnap is het belangrijk dat de isolatie van de leidingen compleet is. Dat betekent dat er niet alleen buisisolatie moet worden aangebracht op de rechte stukken, maar er moet ook een goede afdichting zijn van de naden en hoeken. Want alleen als alles goed is afgedekt kunnen er geen koudebruggen ontstaan. De diameter van de leidingen bepaalt welke soort Climasnap er gebruikt moet worden. Behalve rechte stukken zijn er speciale verbindingsstukken beschikbaar, die helpen om moeilijke hoeken of bochten gemakkelijk te overbruggen.

Hulpmiddelen en verbindingsstukken

Verwarmingsleidingen zijn niet allemaal recht. Er zijn talloze obstakels, zoals bochten en kranen, die het lastig maken de leidingen te isoleren. Een bocht kan worden geïsoleerd door inkepingen te maken in een recht stuk isolatiemateriaal, zodat de isolatie kan buigen. Maar het is handiger om de Climasnap hoekstukken gebruiken. Dat bespaart veel tijd. Ook de Climaband is een handig hulpmiddel voor obstakels. Deze zelfklevende schuimisolatieband, wordt gebruikt om moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kranen of meters, af te dichten. Andere hulpmiddelen zijn Nomaco, een kleefmiddel om spleten dicht te plakken, en Climatape voor het afdichten van naden.

Alles draait om de dikte van de buis

Voor het selecteren van de juiste Climasnap isolatie is er maar één belangrijke parameter: de buisdikte. In het assortiment is isolatie beschikbaar voor buizen met een diameter van 15-60 millimeter. Met het handige meetsjabloon uit de flyer is de diameter zo bepaald. Of het nu kunststof-, koper- of staalbuizen zijn; dat maakt niet uit. Het flexibele polyethyleen schuim zorgt voor een dunne, maar effectieve bescherming. Het is verstandig om voldoende isolatiemateriaal in huis te halen, zodat alle zichtbare buizen geïsoleerd kunnen worden.

Tips voor het aanbrengen van Climasnap

Bij het aanbrengen is het handig om te beginnen met alle bochten, kraantjes, meters en verbindingsstukken. Daarna is het kinderspel om de rechte stukken op maat te snijden. Bochten, T-stukken en schuin zittende kleppen zijn gemakkelijk te isoleren met de hulpstukken van Climasnap. Door het unieke tand- en groefsysteem is de isolatie tenslotte heel gemakkelijk om de buis te plaatsen, zonder gepruts met lijm. Vouw de isolatie rondom de buis, klik de zwaluwstaarten dicht en sluit de verbindingen en kopse kanten af met Climatape.