Tesa helpt om thuis energie te besparen

Met meer dan 7.000 producten is Tesa een van de grootste fabrikanten ter wereld van technische tapes en zelfklevende oplossingen. Het bedrijf, met ruim 4.500 werknemers, is een dochteronderneming van Beiersdorf AG uit Hamburg, waar ook merken als Nivea en Eucerin deel van uitmaken. Tesa maakt toepassingen voor onder anderen de auto-industrie, de elektronicabranche en de papierindustrie. Consumenten kennen Tesa vooral van de kantoorproducten. Naast die producten heeft het bedrijf ook enkele handige toepassingen ontwikkeld die helpen om in en rond huis energie te besparen.

Tesa adviseert

Woningen zijn ware energievreters. Vooral in wat oudere huizen ontsnapt heel veel warmte door niet of slecht geïsoleerde buitenmuren, het dak en de vloer. Ondertussen dringt koude lucht naar binnen door kieren langs de ramen en deuren. Tesa zegt dat het energiegebruik door aanpassingen in de instelling van de verwarming en een ander ventilatiegedrag al flink omlaag kan worden gebracht. Met de energiebesparende producten van Tesa kan er nog meer energie worden bespaard. Bijvoorbeeld door het glas in de ramen te isoleren en door kieren te dichten.

Tesa-producten voor raamisolatie

Ramen zijn lastige plekken om te isoleren. Op zich is het al moeilijk om te ontdekken waar de kou precies door naar binnenkomt. Het kan zijn dat er langzamerhand smalle kieren in het hout zijn ontstaan, waardoor koude lucht het huis binnenkomt. Maar is ook mogelijk dat de koude lucht door glas naar binnen komt. Dat kan worden opgelost door de kozijnen en ramen te vervangen, maar dat is niet goedkoop. Minder kostbaar is het om gebruik te maken van de slimme energiebesparende producten van Tesa onder de verzamelnaam tesamoll®. Daarmee zijn snel aanzienlijke besparingen te realiseren.

Tesa raamisolatiefolie voor enkelglas

Ramen van enkelglas of hele koude ramen van dubbelglas laten minder kou door als ze voorzien worden van tesamoll® Thermo Cover. Dat is een transparante raamisolatiefolie, waarmee het glas een isolatiewaarde krijgt die vergelijkbaar is met die van dubbelglas. De folie vormt een onzichtbare luchtisolatiebuffer. De folie is met een föhn en het meegeleverde dubbelzijdig plakband eenvoudig en onzichtbaar zelf aan te brengen. Door de raamisolatiefolie blijft er meer warmte binnen en dat zorgt voor extra comfort. Door de folie is er ook minder condensvorming.

Tesa tochtstrippen voor ramen en deuren

Tesa heeft drie soorten tochtstrippen om de kieren langs ramen en deuren te dichten: tesamoll® D-profiel, E-profiel en P-profiel. Het is afhankelijk van de grootte van de kieren welk profiel het beste kan worden gebruikt. Het D-profiel, voor de grootste kieren, kan de meeste energiebesparing opleveren: maximaal 40%. Alle Tesa tochtstrippen zijn van rubber en voorzien van een klevende laag. Daarmee worden ze bevestigd tussen de kozijnen en de ramen. De tochtstrippen zijn weerbestendig en gaan minstens acht jaar mee.

Tesa radiatorfolie kaatst warmte terug

Eén van de slimste energiebesparende oplossingen van Tesa is de tesamoll® Radiatorfolie. De folie wordt achter de radiator geplaatst en kaatst de warmte terug de kamer in. Daarmee wordt voorkomen dat de warmte door de muur wordt geabsorbeerd en uiteindelijk naar buiten verdwijnt. Het plaatsen van de folie is een fluitje van een cent. Eerst wordt de grootte van de radiator opgemeten voor de maat van de folie. De folie kan met een gewone schaar op maat worden geknipt en wordt vervolgens achter de radiator geschoven. Vastplakken met zelfklevende tape wordt afgeraden, want daardoor kan schimmel ontstaan.