Kingspan Insulation: marktleider in hardschuimisolatie

Kingspan Insulation maakt deel uit van de Kingspan Group. Die werd in de jaren zestig opgericht in Ierland. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen en produceren van duurzame, hoogwaardige energiebesparende producten, zoals geïsoleerde dak- en gevelsystemen, producten voor afvalwaterbeheer, vloersystemen en diverse duurzame technologieën. De afdeling Insulation is gespecialiseerd in de productie van hardschuim isolatieproducten, die vanuit twee locaties in Nederland worden geproduceerd. De Kingspan Group is met activiteiten in 40 landen en meer dan 10.000 werknemers in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een wereldspeler op dit gebied.

Hardschuim levert hoogste rendement

Kingspan Insulation verkoopt Resol en PIR hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitbouw en industriële toepassingen in heel Europa. Resol is eigenlijk fenolhars, één van de oudst bekende kunststoffen. Door chemicaliën aan de hars toe te voegen vormt zich tussen twee lagen folie een harde schuimvorm. Die schuimlaag kan in verschillende diktes worden gemaakt. Deze isolatieplaten leveren met een uitstekende isolatiewaarde het hoogste rendement per vierkante meter in vergelijking met andere traditionele isolatiematerialen. Het grootste voordeel ten opzichte van de traditionele isolatieplaten is dat ze veel dunner zijn en daardoor minder ruimte innemen.

Kingspan Kooltherm frameplaten voor houtskeletbouw

Nu het aandeel hout in gevels steeds groter wordt, speelt isolatie een steeds belangrijker rol om aan de hoge eisen voor nieuwbouw en renovatie te kunnen voldoen. Kingspan levert hiervoor de Kooltherm frameplaten. Dat zijn dampopen isolatieplaten met een zeer goede isolatiewaarde. Door toepassing van deze platen in een houtskeletbouwproject blijft het gebouw ademen en is het optimaal met slank isolatiemateriaal geïsoleerd. De Kooltherm platen hebben een milieukeurmerk en zijn brandwerend. Ze zijn ook goed bruikbaar in metalstud wanden of als isolatie voor daken.

Kingspan heeft aandacht voor het milieu

Kingspan Insulation is inmiddels al geruime tijd koploper op het gebied van hardschuimisolatie. Nu het milieu, energie en het op een verantwoorde wijze omgaan met grondstoffen steeds belangrijker wordt, lijkt het bedrijf een goede toekomst tegemoet te gaan. Want duurzaamheid en duurzaam bouwen worden steeds belangrijker. Als een isolatiemateriaal duurzaam is, heeft dat product een milieukeurmerk. De Kingspan Kooltherm producten hebben als één van de weinige harde isolatieproducten een DUBO-keurmerk van het NIBE. Dat betekent dat Kooltherm gegarandeerd een milieuvriendelijke keuze is.

Milieuvriendelijk productieproces

Maar alleen een duurzaam, milieuvriendelijk materiaal is niet voldoende. De wijze waarop het productieproces is ingericht is ook een indicator of een bedrijf milieuvriendelijk en duurzaam is. Bij Kingspan zit dat wel goed. Het productieproces is uiterst energiezuinig. Er wordt geen water toegevoegd en er zijn maar heel weinig grondstoffen nodig. De uitstoot van de platen tijdens hun levensduur behoren tot de laagste voor isolatiematerialen. En in tegenstelling tot minerale wol vindt er bij de productie geen verbranding plaats. De hoeveelheid warmte die tijdens het productieproces wordt opgewekt is dus gering.

Uitgebreide technische ondersteuning

Het is soms best lastig om uit het grote assortiment isolatiematerialen een goede keuze te maken en de materialen op de juiste wijze toe te passen, ook voor professionals. Kingspan onderkent dat en heeft daarom een uitgebreide technische service opgezet. Experts kunnen een antwoord geven op alle vragen over energielabels, rc-berekeningen, dauwpuntberekeningen of bestekteksten. De experts spreken de taal van alle betrokkenen: architecten, verwerkers, handelaren en consumenten. Ze komen graag op locatie voor een mondelinge toelichting, een presentatie of om te helpen met de verwerking.