IKO enertherm maakt innovatieve isolatieproducten

De IKO Group is een producent van oplossingen voor dakdichting, waterdichting en isolatie. Het distributienetwerk is wereldomvattend en er werken ruim 4.000 mensen. Binnen deze groep ontwikkelt, produceert en distribueert IKO Insulations innovatieve isolatieproducten op basis van PIR. De producten worden onder de merknaam IKO enertherm op de markt gebracht. De productie vindt plaats in Europa in twee state-of-the-art fabrieken, in Klundert (Nederland) en in Clermont-Ferrand (Frankrijk). Vanwege de uitgekiende productieprocessen, goed opgeleid personeel en de aandacht voor duurzaamheid worden deze fabrieken binnen de sector beschouwd als inspirerende voorbeelden voor de toekomst.

Investeren in Research & Development

Om nu en in de toekomst tegemoet te kunnen komen aan de steeds toenemende vraag naar hoogrenderende isolatieproducten investeert IKO enertherm voortdurend in Research & Development. Dat is een vereiste om producten te maken die zich in de top van de markt kunnen handhaven en wat betreft energieprestaties en isolatiewaarde grensverleggend zijn en blijven. IKO enertherm onderscheidt zich door materialen, vorm, eigenschappen en techniek feilloos op elkaar af te stemmen. Want dat is een absolute vereiste om een baanbrekend en kwalitatief hoogstaand en feilloos werkend product te maken.

IKO enertherm identificeert zich met topsport

IKO enertherm vergelijkt het proces van voortdurend grenzen verleggen, steeds betere isolatiewaarden behalen om het energiebehoud te maximaliseren door alle factoren te optimaliseren, met topsport. Productontwikkeling vereist dezelfde toewijding die topsporters moeten hebben om een topprestatie te leveren. Ook topsporters moeten voortdurend op zoek naar de grenzen van hun mogelijkheden. Keihard trainen helpt om die doelen te bereiken, maar dat is niet voldoende. Echte topprestaties worden bereikt door een combinatie van factoren, zoals voeding, mentale focus en materialen. Die moeten perfect op elkaar zijn afgestemd.

IKO enertherm gebruikt Micro Cell Technology

De bijzondere eigenschappen van de isolatieproducten van IKO enertherm zijn voor een groot deel toe te wijzen aan een uitzonderlijk fijne celstructuur, de Micro Cell Technology. Door deze structuur houden de IKO enertherm platen hun vorm en structuur veel langer vast dan PIR-platen met een grovere structuur. De platen zijn bovendien krimpvrij. Daardoor kan een lange levensduur worden gegarandeerd zonder verlies van isolerende eigenschappen. De fijne celstructuur zorgt daarnaast voor een hoge mate van elasticiteit en een hoge drukweerstand. De wateropname is met minder dan 0,6% lager dan die van andere isolatiematerialen.

IKO enertherm helpt het milieu

Het goed isoleren van gebouwen is de meest directe en efficiënte manier om het energieverbruik te verlagen. Een lager energieverbruik betekent een lagere uitstoot van CO2 en dat helpt om de klimaatopwarming terug te dringen. Isoleren is dus goed voor het milieu. Ook bij de productie houdt IKO enertherm rekening met het milieu. Zo maken gerecyclede PET-flessen deel uit van het productieproces van PIR-isolatie. Zaag- en freesafval wordt verwerkt tot briketten, die dienen als vulmiddel voor beton. Tenslotte zijn de fabrieken op strategische plekken neergezet om de transportkosten zo laag mogelijk te houden.

Groot assortiment aan isolatiematerialen

In alle producten van IKO enertherm wordt PIR als basismateriaal gebruikt. Dat is breed toepasbaar en dat blijkt ook uit het enorme brede assortiment. Met de producten van IKO enertherm kan letterlijk een compleet gebouw worden geïsoleerd. Er zijn producten voor een plat dak, een hellend dak, zolderisolatie, binnenmuurisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en kelderisolatie. Voor vrijwel elke toepassing zijn er diverse keuzes mogelijk in isolatiewaarde en afwerking. De producten met de naam IKO enertherm ALU hebben een DUBOkeur. Dat betekent dat het een milieuvriendelijk product betreft.