UNILIN: wereldspeler uit België

UNILIN is in de jaren zestig in België opgericht door 40 vlasboeren, die van vlasspaanplaten vloeren wilden maken. Met succes: dankzij het merk Quick-Step is UNILIN nu een wereldspeler in de vloerenindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in het Belgische Wielsbeke worden 18 internationaal verspreide productielocaties met 4.500 medewerkers aangestuurd. Sinds de jaren 70-80 heeft UNILIN ook een goede naam opgebouwd met zijn dak-elementen en isolatieplaten voor woningen op basis van PIR-isolatie. PIR-isolatie is slank en garandeert een optimale thermische isolatie tijdens de hele levensduur van de woning.

Een oplossing voor elk dak

UNILIN is synoniem voor innovatie. Het bedrijf wordt graag vanaf het eerste moment betrokken bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Door vanaf de start mee te denken kan de gebouwschil optimaal worden geïsoleerd. UNILIN heeft een oplossing voor elk denkbaar dak. De isolerende elementen zijn toepasbaar op een getoogd, een plat of flauw hellend dak. En het maakt niet uit of de dakafwerking bestaat uit metaal, riet of dakpannen. Door een goede isolatie van het dak zal de energierekening dalen en gaat het comfort in de woning omhoog.

Ieder ontwerp is een nieuwe uitdaging

Hoewel het belangrijk is dat elke nieuwe woning zo goed mogelijk wordt geïsoleerd, mag dat niet ten koste gaan van het ontwerp. Daarom maakt UNILIN de isolatie voor iedere nieuwe woning helemaal op maat. Daarbij is er keuze uit verschillende opties voor akoestiek, isolatiewaarde, stabiliteit en brandveiligheid. Door deze aanpak op maat is het telkens een nieuwe uitdaging om de perfecte isolerende onderconstructie te kunnen leveren. Naast dakisolatie heeft UNILIN slanke PIR-isolatieplaten voor de spouw. Die zijn ongevoelig voor vocht en behouden hun isolerende eigenschappen gedurende de levensduur van de woning.

Optimaal geïsoleerde ruwbouw dakkapellen

Om koudebruggen te vermijden moet niet alleen het dak, maar ook de dakkapel goed worden geïsoleerd. UNILIN biedt hiervoor complete ruwbouwdakkapellen aan. De zijwangen en het dak van deze dakkapellen zijn geïsoleerd met PIR hardschuim. Een groot voordeel van deze dakkapellen is dat ze een grote overspanning hebben. Daarmee wordt voorkomen dat er op de zolder extra constructieve aanpassingen nodig zijn, die binnen de nodige ruimte zouden kosten. UNILIN heeft complete dakkapellen voor platte, hellende en getoogde daken in het assortiment.

Dakrenovatie van binnenuit

Het dak van een bestaande woning kan zowel van binnen als van buiten worden geïsoleerd. Voor renovatie van binnenuit heeft UNILIN het Reno Click Univision systeem ontwikkeld. Dat systeem bestaat uit elementen van PIR isolatiemateriaal, die aan de binnenkant tegen het dak aan worden gemonteerd. De elementen worden met luchtdichte strips afgewerkt. Bijzonder aan deze elementen is, dat de zichtbare zijde is voorzien van een witte houtspaanplaat. Daardoor is er meteen een nette afwerking. De elementen zijn verkrijgbaar in isolatiewaarden van Rc 2,5 tot Rc 4,5.

Dakrenovatie van buitenaf

Bij een dakrenovatie van buitenaf zijn er vele oplossingen mogelijk. Welke het best gekozen kan worden is afhankelijk van de staat van het dak en van de gewenste dakbedekking. Bij een dak in goede conditie kunnen er vaak eenvoudig isolatieplaten worden geplaatst. Maar het kan ook zijn dat er vanaf een onderconstructie moet worden na geïsoleerd. De aannemer of dakdekker zal hierover graag deskundig advies geven. Welke oplossing ook gekozen wordt: UNILIN heeft een geschikte oplossing om elk dak te isoleren.