Forever Products chemische producten

Het Waalse bedrijf Forever Products heeft een groot assortiment aan chemische producten voor de doe-het-zelf markt. Die producten zijn door het bedrijf zelf ontwikkeld. Het bedrijf is behoorlijk succesvol en heeft ongeveer 40 medewerkers in dienst. Forever Products is vooral actief in België. De producten worden verkocht via bouwmarkten, waar veel ruimte is voor stellingen met chemicaliën, maar zijn ook online te bestellen. Populaire producten zijn van oudsher javel (bleekwater) en white spirit (terpentijn). In de afgelopen jaren is er veel energie gestoken in de ontwikkeling van nieuwe, volledig ecologische varianten van deze producten, die onschadelijk zijn voor de natuur.

Grote diversiteit aan producten

Forever Products heeft ruim 200 zelf ontwikkelde artikelen in het assortiment. Het bedrijf is marktleider in producten voor de auto, zoals ruitenwisservloeistof en middelen om de auto veilig en grondig te reinigen. De doe-het-zelver kan er terecht voor reinigingsproducten, bouw- en afwerkingsmaterialen, verven, glasvezels en producten om vocht te weren. Forever Products heeft ook een groot aantal producten voor de kachel, zoals vuurvaste verf en mastiek om de haard netjes af te werken. Uiteraard zijn er ook allerlei soorten aanmaakmiddelen te vinden en producten om de schoorsteen te reinigen.

Isofol bestrijdt vochtige muren

Voor het tegengaan van vocht in huis heeft Forever Products met Isofol een doeltreffende oplossing ontwikkeld. Dat bestaat uit een soort papier waarop aan één zijde een aluminium coating is aangebracht. Isofol moet met de alu-zijde op de muur worden gelijmd met een speciale, ook door Forever Products ontwikkelde lijm. De papierzijde kan worden geschuurd en is dan geschikt om er verf of behang op aan te brengen. Door Isofol te gebruiken kan er geen vocht meer in de woning doordringen, met als resultaat een droge en gezonde leefomgeving.