Knauf, groothandel met een missie

Knauf is een Duitse groothandel in bouwmaterialen. Het bedrijf is in 1932 opgericht door twee broers en heeft zich ontwikkeld tot een wereldmarktleider die al tientallen jaren een stevige positie heeft binnen de sector. Desondanks is Knauf nog een typisch familiebedrijf, waarin de medewerkers hun liefde voor de techniek combineren met de kennis en passie van het maken van gebouwen, rekening houdend met de mensen die daar verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in gebouwen die zijn afgestemd op hun wensen en behoeften.

Knauf daagt uit met slimme isolatieoplossingen

Bij Knauf spelen uitdagingen een grote rol. Door traditionele methoden en producten tegen het licht te houden ontstaan nieuwe oplossingen, die het leven en bouwen in de toekomst gaan veranderen. Met meer zorg voor de mensen die de gebouwen maken, voor de mensen die ze gebruiken en voor de wereld. Op het gebied van isolatieoplossingen heeft Knauf de ambitie om de meest betrouwbare isolatiepartner te zijn. Met slimme isolatieoplossingen en krachtige prestaties, die bijdragen aan betere gebouwen en een betere wereld.

Knauf prestatiegarantie

Het vertrouwen van Knauf in de kwaliteit van zijn eigen producten is zo groot, dat er voor de prestaties op het gebied van brandwerendheid en geluidsisolatie een waarborg wordt afgegeven. Die garantie heet KnaufZeker. Diverse producten en systemen zijn uitvoerig getest op hun prestaties, zowel individueel als wanneer ze in combinatie met elkaar worden toegepast. Onder de voorwaarde dat deze producten volgens de richtlijnen van Knauf worden verwerkt, geeft het bedrijf 100% prestatiegarantie. Daarmee hebben consumenten de zekerheid dat die prestaties werkelijk worden gehaald.

Glaswolisolatie: duurzaam en milieuvriendelijk

Knauf gebruikt glaswol als basis voor isolatieplaten en isolatiedekens. Glaswol wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Door de flexibele vezelstructuur sluiten de platen uitstekend op elkaar aan en treedt geen energieverlies op. Glaswol is prettig te verwerken, weegt weinig en is gemakkelijk op maat te maken. Door nieuwe productietechnieken is glaswol van Knauf geurloos. Het voelt zacht aan en irriteert de huid en de handen niet. Doordat glaswol niet in water oplost en onbrandbaar is, is het een ideaal basismateriaal voor bouwproducten.

Minerale wol voor flexibel isoleren

Minerale wol is onder de vlag Revolutionair Relaxte Isolatie door Knauf ontwikkeld. Minerale wol is gemaakt van gesponnen glas. Het wordt gemaakt door gerecycled glas in een oven extreem te verhitten en te smelten. Van dat materiaal worden glasdraden gesponnen, die op een speciale manier zijn samengevoegd. Dan ontstaat een wollige structuur. Minerale wol is geschikt voor isolatie van binnenwanden, voorzetwanden, vloeren en hellende daken. Het is sterk maar flexibel materiaal, dat vooral op moeilijk bereikbare plekken eenvoudig is aan te brengen. Minerale wol weegt weinig. De verpakkingen zijn gemakkelijk te hanteren en vervoeren.

Houtwol, prima isolatie met een natuurproduct

Houtwolpanelen zijn een echt natuurproduct. , Uitstekende brandwerende eigenschappen gaan samen met prima akoestische en thermische prestaties. Houtwol is ongevoelig voor vocht en schimmel. De panelen zijn geschikt als oplossing voor plafonds en wanden, met name in technische ruimten, parkeergarages, zwembaden en sportzalen. Ook worden ze veel toegepast op balkons en in trein- en metrostations om geluidshinder te voorkomen. Knauf houtwolpanelen zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen, structuren en kleuren. Doordat ze kant en klaar worden geleverd zijn ze eenvoudig en snel te installeren.