Dakisolatie Zaventem

Opzoek naar dakisolatie Zaventem ?

Dakisolatie Zaventem

Isolatie Zaventem van uw dak is een investering voor de toekomst. Met een dak dat voorzien is van de juiste isolatie zult u jaarlijks veel besparen op de stookkosten. Ook de regering hecht veel waarde aan dakisolatie Zaventem. Het zal het vanaf 2020 verplicht zijn om enige vorm van dakisolatie Zaventem toe te passen, 2017 is het laatste jaar dat hier subsidieregelingen voor bestaan. Er zijn diverse manieren om dakisolatie Zaventem uit te voeren zoals het gebruik van dakisolatieplaten, glaswol, steenwol of een milieubewust groendak. Isolatiewerken JK voert dakisolatie Zaventem uit, elke opdracht is maatwerk om zo de beste kwaliteit te garanderen aan de laagste prijzen.

Neem vrijblijvend contact op met Isolatiewerken JK voor meer informatie over dakisolatie Zaventem.

De voordelen van dakisolatie Zaventem

voordelen Dakisolatie Zaventem

Warmte stijgt naar boven, daardoor gaat er veel energie verloren via het dak. Door uw dak te isoleren kunt u veel geld besparen op de stookkosten, daarnaast zult u kou en vocht met een goede dakisolatie Zaventem ook buiten de woning houden. Denk aan vorst in de winter, of neerslag die de woning binnen kan dringen, wanneer het dak scheuren of barsten vertoont. De combinatie van een goede dakbedekking en dakisolatie zal direct verschil maken in de kosten, en die besparing zal jaar in, jaar uit aanhouden.

Soorten dakisolatie Zaventem soorten Dakisolatie Zaventem

U kunt zelf kiezen welk materiaal u wilt gebruiken voor de dakisolatie. In overleg met Isolatiewerken JK kunt u een weloverwogen beslissing maken. Dit zijn de meest voorkomende isolatiematerialen:

 • Steenwol: Dit materiaal wordt gemaakt uit diabaas of basalt. Dit zijn steensoorten die verhit worden en vervolgens worden gesponnen in draden die met een bindmiddel tot matten worden gevormd.
 • Rotswol: Dit materiaal heeft veel overeenkomsten met steenwol maar de isolatiewaarde ligt hoger, ook is er minder kans op vocht in de isolatie.
 • Glaswol: Dit materiaal is eenvoudig te verwerken, daarom kiezen veel doe-het-zelf klussers voor dit materiaal. Houd wel rekening met de kans op glasschilfers die zeer schadelijk kunnen zijn.
 • Schapenwol: Voor huiseigenaren die hun dakisolatie Zaventem op een uiterst natuurlijke wijze willen uitvoeren kan ook schapenwol gebruikt worden voor het isoleren van het dak.

Neem contact op met Isolatiewerken JK over alle materialen die mogelijk zijn bij dakisolatie.

Prijzen dakisolatie Zaventem

Prijzen Dakisolatie Zaventem

Er zijn veel verschillende daken, naast platte daken en schuine daken Zaventem speelt de huidige dakbedekking ook een belangrijke rol, evenals de oppervlakte en ligging van de woning. Bij Isolatiewerken JK hechten we veel waarde aan maatwerk. Zo krijgt elke woningbezitter de beste oplossing, en u betaalt alleen de kosten die relevant zijn in uw situatie. Voor slechts korte tijd is het in veel gevallen nog mogelijk om aanspraak te maken op een subsidieregeling waarmee de kosten aanzienlijk lager uit kunnen vallen. In veel gevallen kan dakisolatie Zaventem al binnen tien terugverdiend worden. Daarna zal een goed geïsoleerd dak u jaarlijks geld opleveren. En zelfs eerder; wanneer u besluit uw woning te verkopen speelt dakisolatie ook mee bij de waardebepaling van uw huis.

Komt u in aanmerking voor een subsidie, en wat zijn de kosten voor dakisolatie aan uw woning Zaventem? Neem direct contact op met Isolatiewerken JK voor een vrijblijvende offerte.

Dakisolatie Zaventem is daarmee niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee want u bespaart hierdoor elk jaar flink op uw energierekening. Wat de prijzen voor de verschillende soorten dakisolatie zijn, is te vinden in de onderstaande tabel. Ook vindt u in de tabel gemiddelde besparingen en de terugverdientijd van uw investering.

Naast de prijsverschillen tussen de verschillende isolatiemethoden Zaventem, verschillen de prijzen tussen de verschillende dakisolatiespecialisten ook flink. De prijsverschillen lopen op tot maximaal 40%. Door dit feit is het verstandig om niet met de eerste de beste dakisolatie specialist in zee te gaan, grote kans dat u dan te veel geld betaalt.

Type dakPrijs per m² (incl. plaatsing en btw)PrijsindicatieGemiddelde besparing energiekosten per jaarTerugverdientijd investering
Hellend dak (76 m²), onverwarmde zolder€ 13 - € 20€ 1.000 - € 1.500€ 4003.5 jaar
Hellend dak (76 m²), verwarmde zolder€ 50 - € 65€ 4.000 - € 5.000€ 6507 jaar
Hellend dak (52 m²), zoldervloer€ 20 - € 26€ 1.000 - € 1.350€ 4752.5 jaar
Plat dak (50 m²)€ 50 - € 70€ 2.500 - € 3.500€ 5006 jaar

Wat is dakisolatie Zaventem?

Dakisolatie is in 2018 een hele slimme investering zowel voor uw portemonnee, wooncomfort en het milieu. We beschrijven de isolatiemethoden van de 2 meest voorkomende daken in België:

 • het platte dak
 • het hellende dak

Deze twee soorten daken vergen allebei een totaal verschillende aanpak voor het aanbrengen van dakisolatie. Er zijn verschillende materialen waarmee de verschillende typen daken worden geïsoleerd. Deze materialen zijn:

 • glaswol
 • EPS
 • PIR
 • PUR
 • Isolatieplaten / isolatiepanelen

  Isolatieplaten zijn de beste keuze wanneer je de ruimte onder het dak zo optimaal mogelijk wil benutten. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn reeds verkrijgbaar vanaf 4 cm dik. Wanneer je geen onderdak hebt zijn er ook speciale isolatieplaten beschikbaar die het water tegenhouden en geleiden naar de onderkant van het dak. Het dampscherm dichten gebeurt makkelijk en snel met speciale aluminiumtape.

  Mogelijkheden isoleren plat dak Zaventem

  Een plat dak Zaventem is op 2 manieren te isoleren. De eerste mogelijkheid is om het dakisolatiemateriaal te plaatsen onder de dakbedekking. De tweede mogelijkheid is logischerwijs het plaatsen van het isolatiemateriaal op uw huidige dakbedekking. Dakisolatie onder de dakbedekking is qua isolatiewaarde het beste. Op het moment dat u uw oude dakbedekking gaat vervangen is dat een ideaal moment om ook meteen te isoleren. Als uw huidige dakbedekking nog niet aan vervanging toe is dan isoleert u op uw huidige dakbedekking. Deze isolatie bestaat uit isolatieplaten die waterafstotend zijn. Om te voorkomen dat het isolatiemateriaal wegwaait of beschadigd raakt, worden er vaak tegels of grind op geplaatst.

  Dakisolatie op een hellend dak

  Glaswol Zaventem

  Dit materiaal is één van de meeste gebruikte isolatiematerialen en is goed te gebruiken voor hellende daken en voor de zoldervloer. Glaswol is relatief goedkoop en heeft een goede isolatiewaarde. Om met glaswol uw dak te isoleren moet er een onderdak aanwezig zijn. Vervolgens moet er een dampscherm over de glaswol geplaatst worden zodat het glaswol geen vocht uit de ruimte opneemt.

  EPS Zaventem

  EPS wordt zowel gebruikt voor platte daken als hellende daken. Dit materiaal kan geplaatst worden in de vorm van platen of als parels. Het heeft een hoge isolatiewaarde omdat het grotendeels uit lucht bestaat. Als er gezorgd wordt dat lucht niet vrij kan stromen is lucht een goede isolator, en EPS zorgt hiervoor. EPS bestaat namelijk uit stilstaande lucht in gesloten kleine belletjes waardoor de lucht niet vrij komt. Daarnaast is het 100% recyclebaar en zeer milieuvriendelijk.

  PIR Zaventem

  Deze vorm van dakisolatie is te gebruiken als isolatie voor hellende en platte daken. Dit materiaal heeft de hoogste isolatiewaarde, is vochtwerend en zeer brandveilig. Het is wel moeilijk te vormen doordat het zeer hard is, daarnaast is het milieuonvriendelijk.

  PUR Zaventem

  PUR kan in de vorm van schuim of platen worden gebruikt als dakisolatie voor hellende en platte daken. PUR isolatieplaten zijn uit zichzelf al vochtafstotend door de dampremmende laag die ze bevatten. Het gespoten schuim sluit alle kieren en gaten af zodat het zeer isolerend werkt.

  Voordelen van dakisolatie Zaventem

  Warmte stijgt op en daarom verlaat een groot deel van de warmte uw huis via het dak. Met dakisolatie zorgt u ervoor dat deze opstijgende warme lucht langer blijft hangen. Dit heeft dus een positieve invloed op uw wooncomfort en gezondheid. Door middel van isolatie heeft u namelijk minder kans op schimmels die luchtweginfecties kunnen veroorzaken. Dakisolatie is ook goed voor het milieu, want u stookt minder waardoor u gemiddeld € 400 per jaar aan stookkosten bespaart. Kortom een win-win situatie.

  Dakisolatie vragen

  Als u meer wil weten over volgende dakisolatie vragen kan je altijd contact opnemen via het formulier.

  • isolatie dak
  • soorten dakisolatie
  • soorten isolatie
  • dak isolatie
  • minerale wol
  • minerale wol isolatie
  • goedkope isolatie
  • dakisolatiepremie
  • premie dakisolatie
  • premie isolatie dak
  • dakisolatie verplicht
  • dakisolatie prijs
  • dakisolatie prijzen
  • dakisolatie plat dak prijs per m2
  • kostprijs dakisolatie
  • dak isoleren prijs
  • dak isoleren kostprijs

  Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

  Provincie antwerpen

  Provincie Limburg


  Provincie Oost-Vlaanderen


  Provincie Vlaams-Brabant

  Provincie West-Vlaanderen

  Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  Copyright © 2017 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden