Spouwmuurisolatie PUR Balen

spouwmuurisolatie pur Balen

Opzoek naar spouwmuurisolatie PUR Balen ?

Er zijn verschillende materialen om te gebruiken bij spouwmuurisolatie, PUR is Balen een veelgebruikt materiaal. Toch is er in het verleden kritiek geleverd op het gebruik van spouwmuurisolatie PUR Balen. Is deze kritiek terecht of niet? Is het verstandig om spouwmuurisolatie met PUR Balen uit te voeren of zijn er betere alternatieven? Op deze pagina vertellen we meer over PUR en alternatieven als PIR en EPS.

Meer weten over veilige spouwmuurisolatie Balen? Neem direct contact op met Isolatiewerken JK voor advies en uitleg.

Spouwmuurisolatie PUR Balen

Na veelvuldig gebruik van PUR bij spouwmuurisolatie door aannemers ontstonden er geruchten dat het verwerkingsproces schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat spouwmuurisolatie met PUR Balen geen gevaar oplevert, daarom wordt het nog steeds veelvuldig toegepast in de regio. PUR is de afkorting voor Polyurethaan, dit materiaal ontstaat door een reactie van isocyanaat en bepaalde alcoholgroepen. Een groot voordeel van PUR is de mogelijkheid deze zowel in vloeibare als in vaste vorm te gebruiken. Professionals werken daarom graag met dit materiaal, neem voor meer informatie gerust contact op met Isolatiewerken JK voor advies op maat.

Voordelen van spouwmuurisolatie

voordelen spouwmuurisolatie pur Balen
  • Houd warmte binnen en kou buiten, bespaar op de stookkosten.
  • Spouwmuurisolatie dempt geluid voor binnen en buiten de woning.
  • De kosten voor spouwmuurisolatie worden in besparing op de energiekosten snel terugverdiend.
  • De waarde van de woning zal hoger worden bij verkoop wanneer deze goed is geïsoleerd.

Meer weten over de voordelen van spouwmuurisolatie met PUR Balen of met andere materialen? Neem direct contact op met Isolatiewerken JK.

Andere methodes van spouwmuurisolatie

methodes spouwmuurisolatie pur Balen

Naast spouwmuurisolatie met PIR Balen maken we ook gebruik van andere materialen als PIR en EPS. We leggen in het kort uit wat de eigenschappen zijn van deze materialen:

Spouwmuurisolatie PiR Balen

spouwmuurisolatie pir Balen

PIR is de afkorting van polyisocyanuraat, dit is in principe de nieuwe generatie na PUR. In vergelijking met andere producten heeft PIR een veel betere isolatiewaarde. Daardoor is het mogelijk om met aanzienlijk dunnere platen te werken dan met alternatieve isolatie materialen. Het is ook mogelijk over platen van PIR te lopen, daardoor is dit materiaal populair bij dakisolatie. Ook heeft PIR een brandwerende functie wat de veiligheid in huis verhoogt. Als laatste mag niet onvermeld blijven dat PIR een lange levensduur heeft.

Spouwmuurisolatie EPS Balen

Een ander alternatief materiaal dat in deze regio ook vaak gebruikt wordt is EPS, wat een afkorting is voor Expanded Polystyrene ofwel piepschuim. We kennen EPS als licht en goedkoop verpakkingsmateriaal, van origine is EPS een isolatiemateriaal dat bestaat uit kleine bolletjes. Deze EPS parels zijn vervaardigd uit pakweg 2% polystyreen en 98% gas. Om de bolletjes bij spouwmuurisolatie goed op hun plaats te houden wordt er een speciale lijm gebruikt bij het aanbrengen van de isolatie.

Meer informatie over spouwmuurisolatie

Voordat u een besluit neemt voor welk materiaal u kiest kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen met Isolatiewerken JK voor advies op maat. We denken graag met u mee over de beste oplossing bij isolatie in de gehele woning.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2017 Isolatiewerken JK. Alle Rechten Voorbehouden - Sitempa